Έντονες αντιδράσεις στη ΝΔ για την Άννα Διαμαντοπούλου (φωτο)

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, έχει το νέο άνοιγμα που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, προς τον μεσαίο χώρο και συγκεκριμένα την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, που πολιτικά συνδέεται στενά με τον κ. Σημίτη

Χαρακτηριστικός ο διάλογος του κ. Χατζηδάκη με δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης (radio 247):

-Θα βλέπατε στα γαλάζια ψηφοδέλτια προσωπικότητες όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Άννα Διαμαντοπούλου;

-Δεν είναι όλοι το ίδιο, με την έννοια ότι αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ενταγμένος στο ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν πάμε να πάρουμε στελέχη άλλων κομμάτων.

-Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν είναι…

-Αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν ξέρουμε αν η κ. Διαμαντοπούλου ενδιαφέρεται με κάποιο τρόπο να συνεργαστεί με τη ΝΔ ή άλλες τέτοιες προσωπικότητες. Για παράδειγμα, ξέρουμε ότι δύο βουλευτές έφυγαν από το Ποτάμι και με δική τους απόφαση εντάχθηκαν στη ΝΔ. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι ειδικά για την περίπτωση της κ. Διαμαντοπούλου, εάν ενδιαφέρεται, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε όχι σε μια τέτοια συνεργασία. Αλλά είναι τελείως υποθετικό».

Ωστόσο το κάλεσμα Χατζηδάκη προς τη Διαμαντοπούλου, που χαίρει της έγκρισης Μητσοτάκη, βρίσκει αντίθετους βουλευτές του λεγόμενου Καραμαλνικού «μπλοκ», οι οποίοι δεν θέλουν «σχέσεις» και «πολιτικούς γάμους» με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ειδικά της περιόδου Σημίτη.

Μία από τις εξαιρέσεις αυτής της εικόνας είναι ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα), ο οποίος τηρεί με… ευλάβεια την κομματική γραμμή και αποδεικνύεται σε ισχυρό εσωκομματικό σύμμαχο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο «μικρός» Καραμανλής αφήνοντας αιχμές για τη στάση των …Καραμαλνικών ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, που η Νέα Δημοκρατία αυτά που λέει, τα λέει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και λέει πολύ λίγα πράγματα». Η συγκεκριμένη δήλωση του στο ΣΚΑΪ, προκάλεσε την αντίδραση του τέως βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Σάββα Τσιτουρίδη, αλλά και άλλων στελεχών που θεωρούν ότι προσβάλει την διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με τις τέτοιες δηλώσεις.

Χαρακτηριστικό της έντασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρει: «Απέραντο Φρενοκομείο η ΝΔ».

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΝΔ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ