«Τι περιμένει ο Δήμος Αιγάλεω και δεν κάνει κάτι για τους πρόσφυγες;»

Διαμαρτυρίες για «απίστευτη ολιγωρία στην αλληλεγγύη που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα στη φιλοξενία προσφύγων» δέχεται η δημοτική αρχή Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, με επιστολή σε αυτοδιοικητικές ιστοσελίδες, ο πρόεδρος του ΑΠΣ «Απόλλων» Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Σάμιος, ρωτά «γιατί (σ.σ. ο Δήμος Αιγάλεω) δεν παραχωρεί τα 20 περίπου στρέμματα των ανενεργών δημοτικών κατασκηνώσεων της Ραφήνας στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες; Τι περιμένει; Γιατί (και εδώ) είναι αμέτοχος και χωρίς πρωτοβουλίες;».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η επιστολή του κ. Σάμιου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ 200 ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Ο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΑ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ (ΚΑΙ) ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ;

Όλη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την ανθρωπιστική τραγωδία με τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται στην πατρίδα μας και βιώνουν μια πραγματική εξαθλίωση που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής τραγωδίας.

Δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν ευαισθητοποιηθεί, και με πρωτοβουλία των Δημοτικών Αρχών έχουν παραχωρήσει ό,τι χώρους διαθέτουν για τη φιλοξενία χιλιάδων προσφύγων, οι οποίοι μέσα σ’ αυτούς τους χώρους φιλοξενίας μπορούν να ζήσουν ανθρώπινα, και όχι σ’ αυτές τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως στην τραγική για τον ανθρώπινο πολιτισμό “Ειδομένη”.

Πριν λίγες ημέρες μόλις, ο Δήμος Ζωγράφου με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να παραχωρήσει τον χώρο των δημοτικών κατασκηνώσεων που βρίσκονται στη Ραφήνα, για να φιλοξενηθούν 200 πρόσφυγες.

Τα έργα διαμόρφωσης του προσφυγικού καταυλισμού θα τα πραγματοποιήσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα σε λιγότερες από 15 ημέρες.

Κι ενώ ο Δήμος Ζωγράφου ευαισθητοποιήθηκε και αποφάσισε ΟΡΘΑ για τις δημοτικές του κατασκηνώσεις, ο δικός μας Δήμος Αιγάλεω, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ, επέδειξε και σ’ αυτό το τεράστιο θέμα που ακουμπάει την ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, πρωτοφανή ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ… Ενώ έχει στην ίδια περιοχή με τον Δήμο Ζωγράφου, 20 περίπου στρέμματα ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ δημοτικών κατασκηνώσεων που έχουν παραμεληθεί (και στην ουσία έχουν διαλυθεί εδώ και 40 σχεδόν χρόνια), με την επιμέλεια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Πολιτείας, θα μπορούσε μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες να διαμορφώσει βιώσιμο χώρο φιλοξενίας για περισσότερους από 300 πρόσφυγες, και αργότερα, μετά το τέλος όλης αυτής της περιπέτειας, να έχει έτοιμο τον χώρο των κατασκηνώσεων του Δήμου, προς όφελος των παιδιών των φτωχών οικογενειών του Δήμου μας. Ο Δήμος Αιγάλεω “σφυρίζει αδιάφορα” στο θέμα αυτό.

Καμία πρωτοβουλία, καμία σκέψη, καμία κίνηση για το χώρο των κατασκηνώσεων του Δήμου στη Ραφήνα.

Και το ερώτημα “Γιατί;” πλανιέται στο στόμα των “υποψιασμένων” Αιγαλεωτών…

Γιατί ο Δήμος Αιγάλεω δεν μπαίνει μπροστά, και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχωρεί προς διαμόρφωση – φιλοξενία τον “ΑΧΡΗΣΤΟ” γι’ αυτόν χώρο των πρώην κατασκηνώσεων του Δήμου στη Ραφήνα;

Γιατί αρκείται στη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων και άλλων υλικών που ΑΝΑΓΚΑΙΑ μεν είναι, αλλά ΔΕΝ εξασφαλίζουν την απαραίτητη ΣΤΕΓΑΣΗ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ των εξαθλιωμένων προσφύγων;

Τι περιμένει άραγε ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του προσφυγικού Δήμου μας;..

Φήμες που έρπουν, μιλούν για το Άλσος του Μπαρουτάδικου σαν πιθανό χώρο φιλοξενίας.

Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Κι αν ναι, γιατί ο Δήμος Αιγάλεω ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ τον χώρο της Ραφήνας, ώστε και αλληλέγγυος στις προσπάθειες όλων των Δήμων να γίνει, αλλά και τον χώρο να αξιοποιήσει, που έχει μείνει κυριολεκτικά ερείπιο και χωρίς καμιά προοπτική;

Αλλά και να απομακρύνει κάθε υποψία για το μοναδικό Άλσος της πόλης μας, με ό,τι συνεπάγεται για το αντίθετο, αν συμβεί…

ΑΜΕΣΑ λοιπόν, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ΕΚΤΑΚΤΑ ακόμα, ο προσφυγικός μας Δήμος πρέπει να αποφασίσει:

Α) Την παραχώρηση του χώρου των Δημοτικών Κατασκηνώσεων της Ραφήνας, για τη φιλοξενία 300 προσφύγων.

Β) Το χώρο να διαμορφώσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Γ) Ο Δήμος Αιγάλεω να μεριμνήσει για τη βοήθεια σε ρούχα, κουβέρτες, τρόφιμα, φάρμακα κ.τ.λ. από αυτά που θα συγκεντρωθούν για την καμπάνια αλληλεγγύης που ήδη έχει ξεκινήσει. Και όλοι εύχονται και προσπαθούν να πάει καλά.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν ΟΛΙΓΩΡΗΣΕΙ και ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ τον χώρο, τότε θα είναι το λιγότερο ΑΠΑΘΗΣ, χωρίς καμία ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, αφού ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ θα αφήσει πλέον σε πλήρη ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΧΡΗΣΗ, αλλά και θα φανεί για μια ακόμα φορά, “λίγος”, και χωρίς καμία πρωτοβουλία, παρακολουθητής των δράσεων των άλλων Δήμων και φορέων.

Αναμένουμε όλοι τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, άμεσα…

Αιγάλεω 11 ΜΑΡΤΗ 2016

Κωνσταντίνος Δημ. Σάμιος

Πρόεδρος του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΡΑΦΗΝΑ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!