Καταγγελία: Πλήρης αδιαφορία για τον οικισμό Καταφύγι στην Π. Φώκαια

Την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων, καθώς η υπόθεση που αφορά τον Οικισμό Καταφύγι στην Παλαιά Φώκαια εκκρεμεί εδώ και χρόνια, εκφράζει αναγνώστης του aftodioikisi.gr. Εκτός από τον δήμαρχο Σαρωνικού και τον Αντιδήμαρχο Παλαιάς Φώκαιας, από το κάδρο της κριτικής δεν μένει έξω και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, στον οποίο ο αναγνώστης αναφέρεται προσωπικά, σημειώνοντας τα εξής:

Kύριε Φιλίππου, καλημέρα σας.

Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει την αδιαφορία σας σχετικά με το αίτημα μας που αφορά τον Οικισμό Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας.

Σας είχα υποβάλλει, στις 13-11-2014, ολόκληρο τον φάκελο που διατηρώ και στον οποίο περιγράφεται η υπόθεση μας.

Μετά από αυτήν την υποβολή σας υπέβαλα, αρκετές φορές την υπόμνηση του και κάποια στιγμή μου απαντήσατε γράφοντας ότι όπως είχαμε συζητήσει στο γραφείο σας [κάτι που δεν συνέβη ποτέ] η υπόθεση αφορά την Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας και τον Δήμο Σαρωνικού.

Σας θυμίζω ότι και την εποχή κατά την οποία διατελούσατε Δήμαρχος Σαρωνικού, παρά τις διαβιβάσεις εγγράφων μου εκεί, ποτέ δεν μου δώσατε κάποια απάντηση όπως οφείλατε.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Με καλείτε να καταφύγω στις αυτοδιοικητικές υπηρεσίες αποφεύγοντας να πάρετε σαφή θέση αλλά και να δώσετε αυστηρές εντολές για την διευθέτηση των προβλημάτων μας.

Παρακολουθούμε με θλίψη όλα όσα συμβαίνουν σε κάποιες περιοχές της χώρας μας ένεκα των καιρικών φαινομένων και δυστυχώς κανείς και καμία υπηρεσία δεν πρόκειται να απολογηθούν για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες του που είχαν ως συνέπεια πολλοί κάτοικοι των πληγειθησών περιοχών να έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και η πολιτεία θα τους δώσει κάποιο χρηματικό ποσόν [ψίχουλα δηλαδή] για την, τάχα, επούλωση των πληγών τους.

Σκύψετε λοιπόν στα προβλήματα μας, στα αιτήματα μας, Κάνετε τα αυτονόητα, κάνετε όλα όσα με τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις είχατε εξαγγείλει.

Περιμένω νέα σας. Περιμένω να δώσετε εντολές για την αποκατάσταση των προβλημάτων μας.

Είμαι ένας ασήμαντος πολίτης αλλά ανήκω στην χορεία του κυρίαρχου [μόνον προεκλογικά] λαού.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αυτό το έγγραφο και άλλα, έχω υποβάλλει στην περιφέρεια, Αττικής, στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, στον Δήμαρχο Σαρωνικού και στον Αντιδήμαρχο Παλαιάς Φώκαιας. Τηρούντες όμως την πάγια τακτική σας, δεν απαντάτε. Ειλικρινά λυπάμαι. Φαίνεται ότι έχετε μιμηθεί, σε όλα, τους προκατόχους σας και αυτό σας ικανοποιεί. Όμως, προεκλογικά, άλλα μας λέγατε, και εσείς. Αισθάνομαι ντροπή που σας εμπιστεύτηκα και με έχετε απογοητεύσει. Δεν περιμένω καμία απάντηση σας. Αν θα το κάνατε αυτό θα σήμαινε ότι σας σηκώνω από τους θρόνους σας. Κύριε Φιλίππου και κύριε Δήμαρχε Σαρωνικού, έχετε να απαντήσετε σε κάτι? Αυτό βέβαια ισχύει για όλους τους αποδέκτες αυτού του σημειώματος μου.

Εσείς, κυρία Δούρου, τι λέτε για τους συνεργάτες σας?

Όλη η σχετική αλληλογραφία έχει υποβληθεί σε όλες τις υπηρεσίες σας και λογικά θα έπρεπε να την είχατε μελετήσει. Εκτός αν μιμείστε τον κ. Χρυσοχοίδη. Αυτόν που υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει και με τον τρόπο αυτό να μας στείλει στο πυρ το εξ΄βωτερον από το οποίο δεν θα βγούμε ποτέ παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις μας δίνονται.

Σας ευχαριστώ

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙ, ΠΛΗΡΗΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!