Καταγγελία: Σε οικτρή κατάσταση το Αθλ. Κέντρο «Εύα Χριστοδούλου» στο Αιγάλεω

Την οικτρή κατάσταση, στην οποία έχει καταντήσει με ευθύνες της δημοτικής αρχής του Αιγάλεω, το μεγαλύτερο Αθλητικό Κέντρο της πόλης του Αιγάλεω, το ΔΑΚ “ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ” καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Α.Π.Σ. «Απόλλων» Δυτικής Αττικής. Όπως επισημαίνεται:

«Ο ελαστικός τάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από … 7τιας, ενώ στις διαδρομές του ταρτάν ήδη έχουν εμφανισθεί μεγάλες ρηγματώσεις, κοψίματα, και μέρα με τη μέρα το ταρτάν θα φθείρεται όλο και περισσότερο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των συμπολιτών-αθλούμενων.

Το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο των γηπέδων καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, με ένα δημοτικό αθλητικό κέντρο, το οποίο πλέον χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής ανακαίνισης όλων των χώρων άθλησης…

Στον στίβο, τα ίδια. Το ταρτάν ήδη έχει φθαρεί, έχει “κάτσει” στα περισσότερα σημεία, έχουν αρχίσει να κόβονται -και να φαίνεται ότι θα αποκοπούν- πολλά κομμάτια του… Το επόμενο στάδιο θα είναι να αρχίσει να “φουσκώνει”, και οι τραυματισμοί που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στους χρήστες αθλητές – αθλήτριες του στίβου, να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο…»

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι αρμόδιοι προσφεύγουν σε «διαφημιστικά τρικ», καθώς «οι του δήμου «πανηγύριζαν για το βάψιμο των διαδρόμων στο ταρτάν, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν καθημερινά τα ατυχήματα στους αθλούμενους, που υποφέρουν στους σχεδόν κατεστραμμένους αγωνιστικούς χώρους…».

Δεδομένων όλων των παραπάνω και «επειδή λοιπόν δεν μπορεί κανένας να κοροϊδεύει και να πουλάει σανό στους χιλιάδες Αιγαλιώτες, βαφτίζοντας το βάψιμο των γραμμών τού ταρτάν τού στίβου, “ανακατασκευή”, επειδή δεν μπορεί να περιμένει άλλο τα “εκατοντάδες” εκατομμύρια που θα φτιάξουν τα γήπεδα του Δ.Α.Κ. “Εύα Χριστοδούλου”, ρωτάμε δημόσια τη Διοίκηση του Δήμου, τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπίρμπα, τη διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου, να βγουν ανοικτά και να μιλήσουν με σαφές χρονοδιάγραμμα:

1ον: Πότε θα αντικατασταθεί-αποκατασταθεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δ.Α.Κ. “Εύα Χριστοδούλου”;

2ον: Πότε θα αντικατασταθεί-αποκατασταθεί το ταρτάν του στίβου, σε όλες τις διαδρομές του;

3ον: Πότε θα αντικατασταθούν-αποκατασταθούν τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, και -αντίστοιχα- αντισφαίρισης;

Είναι αυτονόητο ότι στην απάντηση του Δήμου θα πρέπει να ορίζεται και η καταληκτική ημερομηνία περαίωσης των εργασιών για να μπορούν να προγραμματίσουν και οι σύλλογοι τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους.

Σε αντίθετη περίπτωση (μη απάντηση και χωρίς ορισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος) τότε θα καταστεί αυταπόδεικτη η κοροϊδία και η πλήρης περιφρόνηση της Κοινής Λογικής των χιλιάδων αθλουμένων στο Δ.Α.Κ. από τη Δημοτική Αρχή του κ. Δημήτρη Μπίρμπα…».

«Δεν αντέχεται η συνεχής υποβάθμιση, αλλά και η επικινδυνότητα σε αυτή τη λαιμητόμο που… υποδύεται τον αθλητικό χώρο και που αποτελεί πλέον πηγή πλήθους τραυματισμών, καθημερινά, για την πόλη, τους αθλούμενους και τις οικογένειές τους…» αναφέρει, κλείνοντας, ο πρόεδρος του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” Δυτικής Αττικής, σημειώνοντας πως αναμένει άμεσα ενέργειες και απαντήσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε οικτρή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο ποδοσφαίρου και στο ταρτάν του Δ.ΑΚ. Αιγάλεω «Εύα Χριστοδούλου» στο Μπαρουτάδικο. Ο ελαστικός τάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από … 7τιας, ενώ στις διαδρομές του ταρτάν ήδη έχουν εμφανισθεί μεγάλες ρηγματώσεις, κοψίματα, και μέρα με τη μέρα το ταρτάν θα φθείρεται όλο και περισσότερο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των συμπολιτών-αθλούμενων.

Πρόσφατα, οι του δήμου «πανηγύριζαν για το βάψιμο των διαδρόμων στο ταρτάν, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν καθημερινά τα ατυχήματα στους αθλούμενους, που υποφέρουν στους σχεδόν κατεστραμμένους αγωνιστικούς χώρους…

Το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο των γηπέδων καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, με ένα δημοτικό αθλητικό κέντρο, το οποίο πλέον χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής ανακαίνισης όλων των χώρων άθλησης και όχι βέβαια διαφημιστικών τρικ, από τη δημοτική αρχή…

Το μεγαλύτερο Αθλητικό Κέντρο της πόλης του Αιγάλεω, το ΔΑΚ “ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ” βρίσκεται πλέον εδώ και χρόνια σε πλήρη διάλυση όλων των αγωνιστικών του χώρων. Όλα τα γήπεδα, αλλά και οι χώροι άθλησης χιλιάδων Αιγαλεωτών σε όλα τα σπορ (ποδόσφαιρο, στίβος, καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση), βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση με τους αντίστοιχους χώρους να είναι πλέον επικίνδυνοι για την Υγεία και τη Ζωή των αθλούμενων σ’ αυτούς.

Είναι γνωστό ότι ο τάπητας του ποδοσφαιρικού γηπέδου, έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από τις αρχές της δεκαετίας(!!!), αφού έχει εξαντλήσει εδώ και χρόνια τις αντοχές του. Έχει κυριολεκτικά διαλύσει, και δεκάδες άτυχοι ποδοσφαιριστές έχουν τραυματισθεί στον κάκιστο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο.

Και το χειρότερο απ’ όλα, είναι ότι μιλάμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για νέα παιδιά, τα οποία αναγκάζονται σε πολυδάπανες ιατρικές θεραπείες – εγχειρήσεις, για την αποκατάσταση της υγείας τους, και δυστυχώς πολλά απ’ αυτά σταματούν και το αγαπημένο τους σπορ… με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εν γένει συγκρότησή τους…

Στον στίβο, τα ίδια. Το ταρτάν ήδη έχει φθαρεί, έχει “κάτσει” στα περισσότερα σημεία, έχουν αρχίσει να κόβονται -και να φαίνεται ότι θα αποκοπούν- πολλά κομμάτια του… Το επόμενο στάδιο θα είναι να αρχίσει να “φουσκώνει”, και οι τραυματισμοί που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στους χρήστες αθλητές – αθλήτριες του στίβου, να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο…

Εκεί που πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, είναι τα δυο γήπεδα καλαθοσφαίρισης, αλλά και τα αντίστοιχα αντισφαίρισης, τα οποία είναι πλέον επικίνδυνα, αφού το ταρτάν έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ ειδικά στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, η περίφραξη αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και είναι ευχής έργον ότι οι αθλητές – αθλήτριες που ρισκάρουν καθημερινά βαρύτατους τραυματισμούς, δεν έχουν σοβαρά -μέχρι σήμερα- περιστατικά…

Αυτά ήταν και είναι γνωστά στη Δημοτική Αρχή, αλλά και στη Διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου.

Κι ενώ είναι καθολική απαίτηση όλων των συλλόγων, αλλά και των εκατοντάδων συμπολιτών, ο Δήμος Αιγάλεω με συνεχείς υποσχέσεις, με δήθεν έργα εκατοντάδων χιλιάδων (sic!!!) που “αιωρούνται”, αλλά ποτέ δεν ξεκινάνε, μεταθέτει μέσα στον μήνα, χρόνο τον χρόνο, “παίζοντας” στην κυριολεξία με τη νοημοσύνη και την υγεία των χιλιάδων χρηστών του Αθλητικού Κέντρου.

Επειδή λοιπόν δεν μπορεί κανένας να κοροϊδεύει και να πουλάει σανό στους χιλιάδες Αιγαλιώτες, βαφτίζοντας το βάψιμο των γραμμών τού ταρτάν τού στίβου, “ανακατασκευή”, επειδή δεν μπορεί να περιμένει άλλο τα “εκατοντάδες” εκατομμύρια που θα φτιάξουν τα γήπεδα του Δ.Α.Κ. “Εύα Χριστοδούλου”, ρωτάμε δημόσια τη Διοίκηση του Δήμου, τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μπίρμπα, τη διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου, να βγουν ανοικτά και να μιλήσουν με σαφές χρονοδιάγραμμα:

1ον: Πότε θα αντικατασταθεί-αποκατασταθεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου ποδοσφαίρου του Δ.Α.Κ. “Εύα Χριστοδούλου”;

2ον: Πότε θα αντικατασταθεί-αποκατασταθεί το ταρτάν του στίβου, σε όλες τις διαδρομές του;

3ον: Πότε θα αντικατασταθούν-αποκατασταθούν τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, και -αντίστοιχα- αντισφαίρισης;

Είναι αυτονόητο ότι στην απάντηση του Δήμου θα πρέπει να ορίζεται και η καταληκτική ημερομηνία περαίωσης των εργασιών για να μπορούν να προγραμματίσουν και οι σύλλογοι τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους.

Σε αντίθετη περίπτωση (μη απάντηση και χωρίς ορισμό σαφούς χρονοδιαγράμματος) τότε θα καταστεί αυταπόδεικτη η κοροϊδία και η πλήρης περιφρόνηση της Κοινής Λογικής των χιλιάδων αθλουμένων στο Δ.Α.Κ. από τη Δημοτική Αρχή του κ. Δημήτρη Μπίρμπα…

Δεν αντέχεται η συνεχής υποβάθμιση, αλλά και η επικινδυνότητα σε αυτή τη λαιμητόμο που… υποδύεται τον αθλητικό χώρο και που αποτελεί πλέον πηγή πλήθους τραυματισμών, καθημερινά, για την πόλη, τους αθλούμενους και τις οικογένειές τους…

Αναμένοντας τις ενέργειες -άμεσα- και τις απαντήσεις τους…

Αιγάλεω 17/1/2017

Κωνσταντίνος Δ. Σάμιος

Πρόεδρος Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΠΙΡΜΠΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΟΙΚΤΡΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Π.Σ. "ΑΠΟΛΛΩΝ" ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!