Δ. Ηγουμενίτσας: Eχουμε πρόβλημα καθαριότητας αλλά…

«Ο τομέας καθαριότητας στο δήμο μας είναι αποδυναμωμένος από πλευράς προσωπικού και το υπάρχον  έχει υπερβάλλει κατά πολύ το υπηρεσιακό του καθήκον προκειμένου να διατηρεί το Δήμο καθαρό».

Αυτό τονίζει στην επιστολή του προς την aftodioikisi.gr o δήμος Ηγουμενίτσας, απαντώντας σε παράπονο e- αναγνώστη της  aftodioikisi.gr που έκανε λόγο για «τραγική» κατασταση στην καθαριότητα του δήμου. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 8 Απρίλιου με τίτλο «Δ. Ηγουμενίτσας: Καταρρέει ο τομέας καθαριότητας» δεν αποτυπώνει πλεον την πραγματικότητα καθως οι κάδοι έχουν μεταφερθεί προ πολλού.

Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή της δημοτικής αρχής της πόλης έχει ως εξής:

«Με κάθε σεβασμό στη συνεισφορά σας στον τομέα της ενημέρωσης  και τη δυνατότητα  που παρέχετε,  ώστε να έχουν  λόγο οι πολίτες  για να επισημαίνουν αρχικά, να ενημερώνουν και εν συνεχεία να καταγγέλλουν πιθανές  ενδεχόμενες παραλήψεις   των αρχών, οφείλω να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις σε απάντηση ανάρτησής σας σχετικά με την καθαριότητα στο Δήμο Ηγουμενίτσας:

  1. Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν υφίσταται. ( Οι κάδοι έχουν μεταφερθεί προ πολλού από τη θέση αυτή )
  2. Η σύγκριση που γίνεται με «πόλεις των βαλκανικών χωρών της δεκαετίας του 1990»  χαρακτηρίζεται ως ατυχής που υποδηλώνει προφανώς ότι αναγνώστης  είναι μεν “κοσμογυρισμένος”, αλλά διακατέχεται από παρωχημένα πολιτικά σύνδρομα. Θα ήταν πιο δόκιμη μια σύγκριση με την καθαριότητα της πόλης κατά το πρόσφατο παρελθόν ή άλλων πόλεων.
  3. Στο «εγχειρίδιο του ενεργού πολίτη» περιγράφεται με υπογράμμιση, ότι η  σειρά των ενεργειών ενός συνειδητού πολίτη είναι: Διαπίστωση του προβλήματος, ενημέρωση των αρχών, καταγγελία προς κάθε κατεύθυνση.    Κάθε άλλη σειρά ενεργειών, πιθανόν να επιλύει ψυχολογικά προβλήματα ή να υπηρετεί άλλους σκοπούς.
  4. Ο τομέας καθαριότητας στο Δήμος μας είναι αποδυναμωμένος από πλευράς προσωπικού και το υπάρχον,  έχει υπερβάλλει κατά πολύ το υπηρεσιακό του καθήκον προκειμένου να διατηρεί το Δήμο καθαρό.

Τέλος, ανακρίβειες και κακοήθειες δεν πρόκειται να μειώσουν  την προσπάθεια που καταβάλλεται.»

Διαβάστε επίσης:

Δ. Ηγουμενίτσας: Καταρρέει ο τομέας καθαριότητας
Δ. Ηγουμενίτσας: Λάθος τα τηλέφωνα στην ιστοσελίδα
                          

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση