Κερατσίνι: «Αφανίζουν» τα πολιτιστικά προγράμματα

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τον «αφανισμό» των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών προγραμμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας «που ήταν η ζωή και η ψυχή της πόλης μας» εκφράζει με επιστολή την aftodioikisi.gr δάσκαλος που απασχολείται σε ένα από τα 53 προγράμματα του Δήμου.

Ολοκληρη η επιστολή, η οποία απευθύνεται προς όλους της δημάρχους της χώρας, αναφερει:

«Κύριοι Δήμαρχοι
Όλοι μας έχουμε χρέος σε κάτι που μας ανήκει. Τον πολιτισμό μας. Οι πολιτικοί έχουν ως φαίνεται παραδώσει τα κλειδιά στους ξένους. Αυτοί οι ξένοι θα αρπάζουν για πενήντα (50) χρόνια ότι έχουμε και δεν έχουμε. Τα πάντα. Όμως αυτά τα αρπαχτικά, δεν θέλουν να αρπάξουν μόνο τα υλικά μας αγαθά, θέλουν κάτι παραπάνω. Θέλουν να μας αφανίσουν. Θέλουν να αφανίσουν εμάς και τον πολιτισμό μας. Αυτό δεν το θέλουν όλοι, ούτε ο απλός λαός. Το θέλουν ωστόσο αυτοί οι δέκα, πενήντα, εκατό ή και χίλιοι που γεμίζουν τα σεντούκια τους, σε βάρος όλων των λαών της Γής. Τους καίει λοιπόν περισσότερο ο πολιτισμός μας. Και αυτό κάνουν τώρα. Μας αφανίζουν. Οπότε το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό τους ενδιαφέρει περισσότερο η πολιτιστική μας κληρονομιά, η πολιτισμική μας ταυτότητα, που αυτοί δεν είχαν, δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ. Δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένα τόσο μικρό κράτος, να έχει έναν τόσο μεγάλο πολιτισμό και ξαπλώνεται για αιώνες τώρα σ’όλα τα πλάτη και μήκη της Γης.
Το σχέδιο λοιπόν για αυτούς τους κυρίους ήταν απλό. Δώσε στον πεινασμένο να γεμίσει η κοιλιά του και μετά αλώνιζε. Και αυτό ακριβώς έγινε με τη δική μας χώρα. Πως έγινε: Έγινε με τη δική μας αδιαφορία και αγνοί-σκόπιμη ή όχι-όλων των πολιτικών μας. Έτσι λοιπόν, ενώ η κυρία Μέρκελ κατόρθωσε να δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα μας- σαν Κράτος – τους Έλληνες – σαν καλοφαγάδες – και τη Βουλή μας – σαν χαλβάδες, η κ. Μέρκελ τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί και τους Δήμους.Γι’ αυτό κάθε Δήμος θα πρέπει να βρει τρόπυς , ώστε τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά του προγράμματα να μην κλείσουν. Οικονομική βοήθεια από δω και πέρα δεν θα υπάρχει πουθενά. Ούτε από το Υπουργείο Πολιτισμού, γιατί κι αυτό θα είναι υπό κατοχή. Αλλά και να μην ήταν υπό κατοχή ακούστε τι είπε ο Υπουργός Πολιτισμού σε συνεδρίαση την 26-1-2012 για τον Ελληνικό πολιτισμό: «Ο κόσμος (είπε ο Υπουργός) δεν ξέρει τι κάνουμε για να υπάρχει πολιτισμός» Μπράβο του!!! Κύριε Υπουργέ, ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι κάνετε να υπάρχει πολιτισμός, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν ξέρει ότι υπάρχει κόσμος.
Αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών, που προσπαθεί να βρει τρόπους για να βοηθήσει οικονομικά τους Δήμους, φαίνεται πως τα κουκιά του δεν φτάνουν. Οπότε το μεγάλο κακό (ο Αφανισμός) αρχίζει από τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας που ήταν η ζωή και η ψυχή της πόλης μας. Τώρα δεν θα είναι, γιατί όλα τα προγράμματα θα κλείσουν.
Φταίνε οι άλλοι Δήμαρχοι, λέει η Δημοτική Αρχή. Κι όμως μέχρι το τέλος του 2010, όλοι οι δάσκαλοι έπαιρναν τα χρήματά τους».

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!