«Ακατάλληλο το πόσιμο νερό της Ιεράπετρας»

Για  ακατάλληλο νερό υδρευσης στην Ιεράπετρα κάνει λόγο e-αναγνώστης της aftodioikisi.gr.

Αναλυτικά, η επιστολή που μας εστειλε ο κ. Μανώλης Λουτσέτης, δημότης της περιοχής, αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σας γνωρίζω ότι το πόσιμο νερό του Δήμου Ιεράπετρας είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  για την ανθρώπινη κατανάλωση. Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, παρά του ότι γνωρίζει το πρόβλημα από τότε που ανάλαβε  καθήκοντα, αδιαφορεί για την επίλυση του προβλήματος, δεν λέει την αλήθεια στους κατοίκους, και τους παροτρύνει να πίνουν νερό από τη βρύση λέγοντας τους ψέματα , ότι δηλαδή το πόσιμο νερό του Δήμου είναι κατάλληλο.
Ο Δήμαρχος γνωρίζει για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού, τροφοδοτεί το Υδραγωγείο της πόλης με τα ακατάλληλα νερά από το Φράγμα Μπραμιανών και από τις υποθαλάσσιες πηγές της Μαλαύρας, χωρίς να διαθέτει καμιά άδεια χρήσης νερού σύμφωνα με τη νομοθεσία. Και οι δύο αυτές πηγές υδροληψίας είναι μόνο για άρδευση καλλιεργειών.
Δεν τηρεί τους νόμους τους κράτους που αφορούν στη προστασία της Δημόσιας υγείας, και δεν λαμβάνει υπόψη του το Σύνταγμα που προβλέπει αιτιολογημένες απαντήσεις στους πολίτες στις αναφορές που του υποβάλουν .
Παρά του ότι ο Δήμος διαθέτει καλό νερό σε δύο γεωτρήσεις, αντί να μεριμνήσει να τροφοδοτήση τη πόλη με αυτό το καλό νερό, έχει τη μια γεώτρηση δώσει στο ΤΟΕΒ για άρδευση ,και την άλλη γεώτρηση την έχει κλειστή.Δεν έχει προγραμματίσει κανένα έργο για τη μεταφορά του καλού αυτού νερού στο Υδραγωγείο της πόλης.
Ενώ γνωρίζει λεπτομερώς, από τη θέση που είναι ,ότι το νερό των δεξαμενών ύδρευσης της πόλης είναι ακατάλληλο για να το πίνουν άνθρωποι, και το νερό πολλών Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου του είναι ακατάλληλο και μολυσμένο, σύμφωνα με αναλύσεις που ο ίδιος έχει δημοσιεύσει στο side του Δήμου Ιεράπετρας, αδιαφορεί, παραβαίνοντας τη νομοθεσία, να ενημερώσει ως οφείλει, τους κατοίκους για την ακαταλληλότητα του νερού.
Ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης του τόσο σοβαρού αυτού θέματος, από το Δήμαρχο Ιεράπετρας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία 27.000 κατοίκων.
Παρακαλώ το κ. Σήφη Αναστασάκη, Δήμαρχο της Ιεράπετρας, να σταματήσει να λέει ψέματα στους κατοίκους, να πεί την αλήθεια στο κόσμο, και να δώσει στη δημοσιότητα της 250 αναλύσεις νερού που κρύβει από τους πολίτες.
Σε διαφορετική περίπτωση, μόνο η επέμβαση του κ. Εισαγγελέα θα επιλύσει το πρόβλημα.»

Η φωτογραφία που μας έστειλε ο κ. Λουτσέτης ειναι  από τις κεντρικές δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ


Αφήστε μια απάντηση