Υπ.Εργασίας -Παιδικοί σταθμοί: Voucher σε όλες τις αιτήσεις της ΕΕΤΑΑ - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
4
Ιούλιος
Back
Δήμοι: Όχι κυβέρνησης στη μονιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων που εργάζονται έως & 20 έτη

Υπ.Εργασίας -Παιδικοί σταθμοί: Voucher σε όλες τις αιτήσεις της ΕΕΤΑΑ

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα παιδιά που έχουν υποβάλει έγκυρη αίτηση θα βρουν φέτος θέση στους παιδικούς σταθμούς, έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στην διοίκηση της ΕΕΤΑΑ. Συγκεκριμένα, ,μετά τη συνάντησής της με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ε.Ε.Τ.Α.Α. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο και τον Προέδρο Δημήτρη Καλογερόπουλο, παρουσία του υπουργού Γιάννη Βρούτση η αρμόδια υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Είχαμε μια εκτενή και παραγωγική συζήτηση  και συνεργασία με τη Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της απορρόφησης βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε κατάλληλες δομές. Η δράση αυτή που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας του ευαίσθητου αυτού τμήματος της κοινωνίας μας, θα πρέπει να ενισχυθεί με όλες μας  τις δυνάμεις. Προς την κατεύθυνση αυτή εξασφαλίζουμε για φέτος ότι όλες οι αιτήσεις βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία θα ικανοποιηθούν, διασφαλίζοντας τη δέσμευση μας να μην μείνει κανένα παιδί που πληροί τα κριτήρια εκτός παιδικού σταθμού», κατέληξε η κ. Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η διοίκηση της ΕΕΤΑΑ αναμένει ότι από τις 171.000 αιτήσεις που έχουν γίνει θα πληρούν τα κριτήρια οι 155 έως 160.000. Με τα 270 εκατ. που έχουν ήδη διασφαλιστεί καλύπτονται περί τις 150.000 θέσεις, με τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ να θεωρούν ότι όπως και πέρυσι (από τα 127.000 voucher που δόθηκαν χρησιμοποιήθηκαν τα 119.000) έτσι και φέτος θα χρησιμοποιηθούν λιγότερα από αυτά που θα δοθούν, με αποτέλεσμα τα 270 εκατ. να αποδειχθούν υπερεπαρκή.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον τελικώς τα voucher που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι περισσότερα από 150.000, υπήρξε δέσμευση ότι το επιπλέον ποσό θα δοθεί από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας του 2020.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!