Συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου δήμων και Περιφερειών Ευρώπης

Με τη συμμετοχή 120 περίπου δημάρχων και περιφερειαρχών από όλη την Ευρώπη, συνεδριάζει, σήμερα και αύριο στη Χίο, η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR),

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) είναι «η Ευρώπη και ο Κόσμος απέναντι στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα».

Η πρωτοβουλία για την επιλογή της Χίου ανήκει στον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργου Πατούλη.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) είναι η παλαιότερη και ευρύτερη ευρωπαϊκή ένωση τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων. Αποτελεί τη μόνη οργάνωση που συγκεντρώνει τις εθνικές ενώσεις τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων από 42 ευρωπαϊκές χώρες και αντιπροσωπεύει μέσω αυτών όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης (τοπικό, ενδιάμεσο και περιφερειακό).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Χίο και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Αύριο Τρίτη το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας καθώς και των δημάρχων βορείου Αιγαίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

ΟΤΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!