Στο ΕΣΠΑ, τα 4 εργοστάσια σκουπιδιών της Αττικής - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
18
Νοέμβριος
Back

Στο ΕΣΠΑ, τα 4 εργοστάσια σκουπιδιών της Αττικής

Την πρόσκληση για την ένταξη των τεσσάρων (4) εργοστασίων επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων της Αττικής στο ΕΣΠΑ / ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 υπέγραψε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα έργα έχουν ήδη προκηρυχθεί από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), μέσω Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, έως του ποσού των 200 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα απαιτούμενα χρήματα για την κατασκευή των εργοστασίων θα καταβληθούν από τους ιδιώτες που θα αναλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των έργων, την κατασκευή και λειτουργία τους.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός επισήμανε ότι «επιταχύνεται η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος σε επίπεδο προσκλήσεων, εντάξεων και πληρωμών», επανέλαβε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση του ότι «ο δημόσιος τομέας έχει ανάγκη τον ιδιωτικό και ο ιδιωτικός το δημόσιο».

«Ξεκινάμε μια δύσκολη, απαιτητική και εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, ώστε να αποκτήσει επιτέλους η Αττική σύγχρονες και αντάξιες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων της», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΑΝ: Το χρονοδιάγραμμα για τα 10 εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων
Π. Αττικής: Εντός 2012 η προκήρυξη των τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων

ΟΧΙ στο εργοστάσιο σκουπιδιών λέει ο Δήμος Φυλής
ΕΔΣΝΑ: Στις 05/02/2013 δημοπρατείται το εργοστάσιο σκουπιδιών στη Φυλή
ΕΔΣΝΑ: Στις 24/1/2013 ο διαγωνισμός για εργοστάσιο σκουπιδιών στην Κερατέα
ΕΔΣΝΑ: Στις 22/1/2013 ο διαγωνισμός για τη μονάδα σκουπιδιών στο Γραμματικό
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπερκοστολογεί τα εργοστάσια σκουπιδιών ο Σγουρός
Σγουρός: Θα προχωρήσουν κανονικά τα εργοστάσια για τα σκουπίδια μέσω ΣΔΙΤ
ΕΔΣΝΑ: Στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων τα εργοστάσια σκουπιδιών
ΥΠΑΝ: €1,2 δισ. για τις συμβάσεις στα εργοστάσια σκουπιδιών στην Αττική
Ικανοποίηση Σγουρού για την απόφαση της διυπουργικής για σκουπίδια Αττικής
«Μόνιμος Μηχανισμός παρακολούθησης» για τα σκουπίδια της χώρας

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!