Περ.Νοτίου Αιγαίου: Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του «European Young Chef»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σπουδαία διαδικασία που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επιλογή του υποψήφιου που θα την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του  «European Young Chef», που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την περσινή κατάκτηση του τίτλου από τον νέο Σεφ Μιχάλη Μισομικέ που ήταν ο Ευρωπαίος Νέος Σεφ για το 2016, θα συμμετέχει και φέτος στον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, 5 με 6 Νοεμβρίου.

Οι διαγωνισμοί, προκειμένου να αναδειχθεί ο Σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια, έχουν ήδη ξεκινήσει σε μια σειρά από μεγάλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου έγινε στην Ρόδο,  στις 14 Σεπτεμβρίου στην Κω και στις 21 Σεπτεμβρίου στην Σαντορίνη. Αναμένεται ο διαδικασία της Τήνου στις 29 Σεπτεμβρίου, με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της διαδικασίας σε κάθε τοπικό διαγωνισμό, στα παραπάνω νησιά αναδεικνύεται ένας νικητής, που θα πάει στον τελικό, της Σύρου.

Την κριτική επιτροπή των διαγωνισμών θα αποτελέσουν αναγνωρισμένοι Chef ενώ στον τελικό , το «παρών» θα δώσει η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Οι διαγωνισμοί διεξάγονται στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της Περιφέρειας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Η περσινή μεγάλη διάκριση: Η Σαλάτα που «έκρυβε» μέσα της, όλο το Αιγαίο

Ο κάτοχος του περσινού τίτλου «European Young Chef», Σταμάτης Μισομικέ, αναδείχθηκε μέσα από την ίδια διαδικασία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αποτέλεσε μια σπουδαία διάκριση τόσο για το νεαρό σεφ, όσο και την Περιφέρεια αλλά κυρίως για την Ελλάδα, καθώς ανέδειξε την τοπική γαστρονομία και τα μοναδικά υλικά των νησιών μας τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί η σαλάτα του Σταμάτη Μισομικέ που κέρδισε τις εντυπώσεις και τον ανέδειξε νικητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σαλάτα αυτή όπως δήλωσε ο ίδιος, ο Στ. Μισομίικέ χρησιμοποιήθηκαν 19 διαφορετικά υλικά με επιστέγασμα το τσάι Σαλάκου που είναι γνωστό στην νησιωτική περιοχή εδώ και περίπου 200 χρόνια! Το συγκεκριμένο υλικό «ταξίδεψε» τη σαλάτα πέρα από τα όρια του Αιγαίου και έφερε τον τίτλο του νικητή, στο νεαρό νησιώτη.

κι

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, «EUROPEAN YOUNG CHEF»


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!