Π. Κρήτης: Εγκαίνια νέας σχολικής πτέρυγας στο 10ο γυμνάσιο Ηρακλείου

Μια σημαντική ημέρα ήταν η σημερινή για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα στο Ηράκλειο, καθώς παρουσία μαθητών εκπαιδευτικών γονέων και φορέων έγιναν τα εγκαίνια της νέας σχολικής πτέρυγας στο δέκατο γυμνάσιο στην περιοχή του Γιόφυρου, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1,6 εκ. ευρώ και η προσθήκη αφορά μια διώροφη πτέρυγα αιθουσών και ένα γήπεδο μπάσκετ.

Στην τελετή των εγκαινίων το πρωί παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος που τέλεσε τον αγιασμό, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης, ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιώργος Μανουσάκης, ο διευθυντής του γυμνασίου Νίκος Πετροδασκαλάκης, οι εκπαιδευτικοί, τα εμπλεκόμενα με το έργο υπηρεσιακά στελέχη της ΠΕ Ηρακλείου και συγκεκριμένα: η προϊσταμένη του τμήματος δομών περιβάλλοντος ΠΕ Ηρακλείου Άννα Ροβύθη, η αναπληρώτρια διευθύντρια της διεύθυνσης τεχνικών έργων ΠΕ Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη, και οι επιβλέποντες της διεύθυνσης τεχνικών έργων Χρύσα Τσιρίτα, Μαρία Σμυρνάκη, και Γιώργος Ορφανός.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων δήλωσε ότι, «ένα ακόμη σημαντικό έργο της εκπαίδευσης, η επέκταση του 10ου γυμνασίου Ηρακλείου παραδίδεται σήμερα στους μαθητές αλλά και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Για την ολοκλήρωση της νέας σχολικής πτέρυγας συνεργάστηκαν αποτελεσματικά η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που έκανε την μελέτη και δημοπράτηση, και βεβαίως η Περιφέρεια Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και οι τεχνικές μας υπηρεσίες που επέβλεψαν και υλοποίησαν το σημαντικό αυτό έργο».

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης το επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκαινιαστούν και άλλα σχολικά κτίρια και νέες αίθουσες, «ενώ παράλληλα προετοιμαζόμαστε για την νέα προγραμματική περίοδο με στόχο να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης σε όλο το νησί, όπως επίσης να εξασφαλίσουμε με την συνεργασία του εκάστοτε δήμου τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα σχολείο».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Γιαλιτάκης ανέφερε ότι «σήμερα παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία, στην εκπαιδευτική κοινότητα, του Ηρακλείου μια σύγχρονη σχολική πτέρυγα. Θέλω να ευχαριστήσω την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σημαντικό αυτό έργο».

Τα τεχνικά στοιχεία του έργου είναι τα εξής:

  • Προϋπολογισμός 1,6 εκ. ευρώ
  • Το έργο αφορά την προσθήκη αιθουσών στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου σε γήπεδο με εμβαδόν 5.498,40 τ.μ. επί της οδού Μενελάου στην περιοχή Γιόφυρο στην πόλη του Ηρακλείου
  • Η προσθήκη είναι διώροφο κτίριο εμβαδού 686,16 τ.μ. με κλειστό κλιμακοστάσιο επικοινωνίας με το υφιστάμενο κτίριο
  • Η προσθήκη αποτελείται από:
  1. Ισόγειο με εμβαδόν 343,08 τ.μ. Περιλαμβάνει εργαστήριο πληροφορικής, δύο εργαστήρια ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, γραμματεία – φωτοτυπείo, διάδρομο και κλιμακοστάσιο κατακόρυφης επικοινωνίας.
  2. Α’ όροφο με εμβαδόν 343,08 τ.μ. Περιλαμβάνει εργαστήριο τεχνολογίας – σχεδίου με την αποθήκη του, εργαστήριο καλλιτεχνικών – αισθητικής αγωγής με την αποθήκη του, WC ορόφου, ιατρείο – αναρρωτήριο, διάδρομο και κλιμακοστάσιο κατακόρυφης επικοινωνίας.
  • Ο περιβάλλον χώρος περιλαμβάνει: Κατασκευή μεταλλικού υποστέγου εμβαδού 173,90 τ.μ., ένα γήπεδο μπάσκετ, κερκίδες, χώρο στάσης, χώρο αυλισμού και δεντροφυτεύσεις.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ, ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!