ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ |
06.04.2022 | 18:48
Π. Ηπείρου: 3,3 εκατ. ευρώ στην ΤΕΡΝΑ με ευθύνη Καχριμάνη
Αποκαλυπτικός ο Τύπος της Ηπείρου για τα 3,3 εκ. ευρώ στην ΤΕΡΝΑ!

Η εφημερίδα αποκαλύπτει και σχολιάζει:
Δεν μπορεί να πιστέψει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης το φιάσκο της σύγκρουσής του με την «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» και τη θυγατρική της «Αειφορική Ηπείρου», που κόστισε στην Ήπειρο 3,3 εκατ. ευρώ, αφού το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την εταιρία και πανικόβλητος ζητά τη βοήθεια της κυβέρνησης!
Μετά το μέγα στραπάτσο και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, την Τρίτη 22/3/22 ο κ.Καχριμάνης με απόφασή του ενέκρινε το ποσό των 260,40 ευρώ για τα έξοδα δικαστικού επιμελητή, για την επίδοση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου (που θα συνοδεύεται προφανώς και από κάποιο υπόμνημα για βοήθεια…) στον πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών, Υπουργό Επικρατείας, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους!
Η κίνησή του κρίνεται ως καθαρά αποπροσανατολιστική, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να παρέμβει για να ανακληθεί η απόφαση (παρά μόνο να κατατεθεί αγωγή στα Διοικητικά Δικαστήρια) και εκείνο που μπορεί να υποτεθεί είναι ότι ο κ.Καχριμάνης θα ζητήσει να δώσει η κυβέρνηση τα 3,3 εκατ. ευρώ!
Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να γίνει και τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν από την Περιφέρεια, δηλαδή τους Ηπειρώτες!
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο πεθερός του Υπουργού Επικρατείας κ.Γεραπετρίτη στον οποίο απευθύνεται, είναι πρόεδρος του ΔΣ της ΤΕΡΝΑ (Μιχαήλ Γουρζής) οπότε δε νομίζουμε ότι θα …« σφαχτούν» οικογενειακώς για το χατήρι του κ.Καχριμάνη!
Δεν επιχαίρουμε για την εξέλιξη και λυπούμαστε που οι Ηπειρώτες θα πληρώσουμε πάλι τις άστοχες κινήσεις του Περιφερειάρχη και την επιμονή του να διαχειρίζεται και την υπόθεση των σκουπιδιών, αντί να αφήσει τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισής τους (ΦΟΔΣΑ) και τους Δήμους της Ηπείρου να κάνουν κουμάντο στα του οίκου τους.
Για αυτό και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση αυτή που ηγείται ο κ.Δημ.Δημητρίου) σφυροκόπησαν την Περιφερειακή Αρχή για την τακτική και τις επιλογές της (δείτε τις ανακοινώσεις σε άλλες στήλες), κατηγορώντας της ότι ζημιώνει την Ήπειρο.
Απαντώντας η Περιφέρεια δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως …εκφραστές των συμφερόντων της ΤΕΡΝΑ (!) όσους την επικρίνουν, ενώ έσπευσε να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023 και να πει ότι όσοι διαφωνούν μαζί της δεν πρόκειται να κληθούν ποτέ (οι ομάδες διαμαρτυρίας, όπως τις χαρακτηρίζει…) να διοικήσουν την Ήπειρο.
Πέραν αυτών, επιμένει να επικαλείται το γεγονός ότι μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου μειοψήφισαν, ως αυτό να αποτελεί …νίκη και θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουν στην εκτίμησή της που αποσκοπεί στο να θολώσει τα νερά.
Η ανακοίνωση δε που εξέδωσε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η Περιφέρεια, αντί να φωτίσει την υπόθεση τη συσκότισε.
Πολλές σελίδες, με ακαταλαβίστικο και για τους πλέον ειδικούς περιεχόμενο, με περίπλοκες λεπτομέρειες και αριθμούς συν- πλην, για να γράφουν εφημερίδες και site ότι δεν κατάλαβαν τίποτε!
Σε γενικές γραμμές, η εταιρία διεκδίκησε για διαφυγόντα κέρδη 3.830.958,05 ευρώ από αθέτηση συμφωνιών και τη μη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης, αλλά και διαγραφή ενός προστίμου 690.000 ευρώ- για να κερδίσει το τελευταίο και άλλα 2.599.687,88, δηλαδή συνολικά 3,3 εκατ!
Αυτό το στραπάτσο παρουσίασε σχεδόν ως μεγίστη επιτυχία η Περιφέρεια με την πρώτη ανακοίνωσή της και την καινούργια, που αποτελούν ύβρη προς κάθε πολίτη.
Προφανώς γραμμένες και οι δυό στα μέτρα του Περιφερειάρχη και της συγγραφέως της- νομικού συμβούλου του κ.Γεωργίας Τατάγια, που χειρίστηκε το θέμα στο δικαστήριο, για παλεύει τώρα να δει πως θα αντιμετωπίσει την κακή δικαστική εξέλιξη.
Κι όλα αυτά για μην παραδεχτούν ότι έχασε η Ηπειρος, επιδιδόμενοι αμφότεροι σε μια προσπάθεια απάλυνσης των εντυπώσεων.
Η απόφαση όμως είναι άμεσα εκτελεστέα και δεν μπορεί να γίνει καμιά προσφυγή, όπως διατείνονταν οι Καχριμάνης- Τατάγια!
Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες της Ηπείρου, επιχειρούν να ωραιοποιήσουν το βατερλώ, όταν μάλιστα η δικηγόρος των Αθηνών κ.Γεωργία Τατάγια εκ Μηλιάς Μετσόβου, δεν αμείβεται μόνο για την παράστασή της στα δικαστήρια.
Πληρώνεται με χιλιάδες ευρώ και για να «εποπτεύει» ως νομικός- για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου- τα της λειτουργίας του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, με παράνομες συμβάσεις κάθε έξι μήνες, εισπράττοντας τουλάχιστον 5.000 ευρώ το μήνα!
Αυτά μπορούν να θεωρηθούν και ως δωράκια του Περιφερειάρχη στην κ.Τατάγια, δεδομένου ότι δίνει μάχες με εξώδικα, αγωγές και μηνύσεις για να τον στηρίξει!
Φυσικά και δεν απαιτεί κανένας να κερδίζονται όλες οι δικαστικές υποθέσεις, ούτε και είναι σωστό, θα πουν κάποιοι, να επιρρίπτονται ευθύνες στη δικηγόρο επειδή δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όταν όμως ο Περιφερειάρχης διαρκώς κομπάζει για την επιλογή του και πως η Ηπειρος οφείλει σε εκείνη σχεδόν ευγνωμοσύνη, ενώ η δικηγόρος παράλληλα αυτοδοξάζεται, τότε σίγουρα και οι δυό θα υποστούν την πιό σκληρή κριτική.
Πολύ δε περισσότερο που ο κ.Καχριμάνης συμπεριφέρεται ως να έχει καταστήσει, όχι μόνο εκπρόσωπο Τύπου αλλά και …«συγκυβερνήτη» την κ.Τατάγια!
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τις συμβάσεις της κ.Τατάγια ο Περιφερειάρχης κ.Καχριμάνης και όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, εκλήθησαν σε απολογία για παράβαση καθήκοντος από το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Βασίλειο Μιχελάκη.
Αυτό έγινε ύστερα από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τύπος Ηπείρου» και αναφορά- καταγγελία της εκδότριάς του κ.Ελένης Καραπάνου, με την ταχθείσα προθεσμία να έχει εκπνεύσει για να αναμένεται πλέον η εξέλιξη…
ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
(Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της παρουσιάζει και άλλα έγγραφα με αναφορά ως «ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΤΑΓΙΑ» (δεξιά) αλλά και ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης).
Δείτε όλο το ρεπορτάζ:



Tags:
Προτεινόμενα άρθρα
02.05.2026 | 20:59
02.05.2026 | 19:00
02.05.2026 | 14:59






