Κρήτη: Οδύνη στον αποχαιρετισμό της αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη (φωτο)

Θλίψη, οδύνη… Στον αποχαιρετισμό της Βιργινίας Μανασάκη, στον Άγιο Τίτο, έσπευσαν εκατοντάδες Κρητικοί. Για να πουν το ύστατο χαίρε τη νεαρή γυναίκα, μητέρα δυο παιδιών, την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, που έφυγε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Τη συνεργάτη του αποχαιρέτησαν με επικήδειους ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέργλου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ-ΤΑΚ Γ. Χαρωνίτης, ο εκπρόσωπος των χωριανών της, ο δήμαρχος Φαιστού, Γ. Αρμουτάκης.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στο μεγάλο κενό που αφήνει, στην επιστημονική της συγκρότηση, την εργατικότητα της, την αγάπη της για την Κρήτη, καθώς και στην προσφορά και τη συμβολή της στην προώθηση και στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης την αποχαιρέτησε δακρύζοντας και τόνισε: «Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος σου Βιργινία είναι τεράστιο». Ακόμη, υπογράμμισε πως «η φυσική σου σιωπή θα αναδεικνύει διαρκώς το μέγεθος του έργου και της προσωπικότητάς σου, το εύρος των αισθημάτων σου και το ανεξάντλητο περίσσευμα της διάνοιας και της ψυχής σου».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το γραφείο της στην Περιφέρεια θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη λήξη της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης διάβασε το ψήφισμα του Σώματος.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία η σορός της πέρασε μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης, όπου οι συνοδεύοντες την αποχαιρέτησαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο νέο κοιμητήριο, όπου έγινε η ταφή της.

Δείτε τις φωτογραφίες από το candianews.gr:

Μανασάκη 1 Μανασάκη 2 Μανασάκη 3 Μανασάκη 4 Μανασάκη 5 Μανασάκη 6 Μανασάκη 7

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΝΑΣΑΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!