Κ. Μακεδονία: Σέιχ Σου, Θερμαϊκός, λίμνες και ποτάμια στην κορυφή των προτεραιοτήτων - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Κ. Μακεδονία: Σέιχ Σου, Θερμαϊκός, λίμνες και ποτάμια στην κορυφή των προτεραιοτήτων

Η περιβαλλοντική διαχείριση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης Σέιχ Σου, του Θερμαϊκού κόλπου, των λιμνών και των ποταμών βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τονίστηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο καμβάς στον οποίο θα κινηθούμε είναι εκείνος της οικονομικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο ενός μοντέλου αειφορικής ανάπτυξης” είπε ο κ. Καλαφάτης και γνωστοποίησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να εξεταστούν τα επιμέρους ζητήματα. Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του ΣΜΑ της Ευκαρπίας, έργο που έχει “παγώσει” λόγω κινητοποιήσεων κατοίκων της περιοχής, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι “το υπουργείο ενθαρρύνει οποιοδήποτε έργο υποδομής είναι φιλικό προς το περιβάλλον”. Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε ότι τα βασικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα πρέπει να λυθούν μέσα από τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!