Γιώργος Πατούλης: Μετά την Μαρίνα, εξώδικο & στην aftodioikisi.gr -Ζητά να σιωπήσουμε!

Γιώργος Πατούλης: Μετά την Μαρίνα, εξώδικο & στην aftodioikisi.gr -Ζητά να σιωπήσουμε!

Γιώργος Πατούλης: Μετά την Μαρίνα, εξώδικο & στην aftodioikisi.gr -Ζητά να σιωπήσουμε!

Μετά την σύζυγό του Μαρίνα Πατούλη, ο κ. Πατούλης επέλεξε να στείλει εξώδικο στην aftodioikisi.gr!

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης, ενοχλήθηκε από χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας υπό τον τίτλο:  «Μαρίνα Πατούλη: Ετοιμάζει αποκαλύψεις & για οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της», στο οποίο αναπαραγόταν σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και της ιστοσελίδας “protothema.gr” (σ.σ. έστειλε και στο «Πρώτο Θέμα» εξώδικο ο κ. Πατούλης;), αλλά και δημοσιεύματα που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας από την aftodioikisi.gr και άλλα ΜΜΕ. Και, επιχειρώντας να πλήξει ευθέως την ελευθεροτυπία και να φιμώσει την aftodioikisi.gr, ζητά να αυτοκαταργηθούμε και να διαγράψουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα, υπογράφοντας μάλιστα αυτό ως Περιφερειάρχης!!!!!

To δημοσίευμα

Τι έγραφε, όμως, η ιστοσελίδα που τόσο πολύ ενόχλησε τον περιφερειάρχη Αττικής:

Πληροφορίες από το περιβάλλον της Μαρίνας Πατούλη αναφέρουν ότι στη διαμάχη που έχει με το σύζυγό της περιφερειάρχη Αττικής δεν θα προχωρήσει μόνο σε αποκαλύψεις που αφορούν προσωπικά θέματα, όπως, άλλωστε, έχει κάνει μέχρι τώρα, (τρίτο, τέταρτο κλπ πρόσωπο -αδιαφορούσε για το σπίτι του) αλλά θα μιλήσει και για οικονομικές ατασθαλίες.

Προφανώς, όλες αυτές οι διαρροές έχουν να κάνουν και με το μοίρασμα της περιουσίας του ζεύγους Πατούλη, ωστόσο φαίνεται, σύμφωνα με πρόσωπο που συνομιλεί μαζί της, ότι «η Μαρίνα ξέρει πολλά».

Το γεγονός προκαλεί εκνευρισμό στην πλευρά του περιφερειάρχη, ο οποίος, πληροφορίες αναφέρουν, ότι, πλέον, επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.

Το ρεπορτάζ -μήνυμα από το «Πρώτο Θέμα»

Ως προς τις διαρροές της Μ. Πατούλη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» υπό τον τίτλο: «Διαζύγιο – Δηλητήριο: Τι γυρεύει η Μαρίνα από τον Πατούλη». Κι αυτό γιατί το θέμα που ήταν «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας και πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι: «Οι απειλητικές αποκαλύψεις, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις διαρροές, αφορούν τόσο προσωπικής φύσεως αταξίες με την ύπαρξη τρίτων προσώπων που μπήκαν ανάμεσά τους όσο, ακόμα χειρότερα, με θέματα οικονομικής φύσεως, αφήνοντας σοβαρούς υπαινιγμούς για ατασθαλίες που ακόμα κι αν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, αρκούν για να αμαυρώσουν την εικόνα του, το κόμμα του, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση. Μία δύσκολη υπόθεση με πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις που ενδέχεται να μεταλλαχθεί σε πολιτικοοικονομικό θρίλερ, το οποίο δημιουργεί εκνευρισμό από την οικία Πατούλη μέχρι και το Μαξίμου που έμπλεξε άθελά του», προσθέτει το ρεπορτάζ.

Δήμος Αμαρουσίου, ΚΕΔΕ, Περιφέρεια Αττικής

Υπενθυμίζεται ότι είναι πρόσφατες οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα υπερκοστολογημένα rapid test, θέμα που «σήκωσε» μέχρι και ο Σκάι, τα 5 εκατ. για τις απολυμάνσεις, οι πληροφορίες για αγορά τηλεοπτικού καναλιού, τα 2 εκατ. για εκδηλώσεις στις γιορτές, οι αδιαφανείς προσλήψεις συμβασιούχων κλπ.

 Αυτά για την Περιφέρεια Αττικής. Γιατί αν γυρίσει κανείς στη θητεία του νυν περιφερειάρχη στο δήμο Αμαρουσίου, βρίσκει πολλούς σκελετούς, με χρέη που ανέρχονται σε 56 εκατ. ευρώ (24,3 εκατ. προς το Ελληνικό Δημόσιο και 32. εκατ. προς το υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αμαρουσίου), που κάποιοι φρόντισαν να πληρωθούν σε 1.991 μήνες, δηλαδή σε 165 χρόνια!!!!

Αλλά και κατά την θητεία του στην ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης έχει κατηγορηθεί ότι σπατάλησε 14 από τα 30 εκατ. του αποθεματικού μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Το εξώδικο Πατούλη

Η aftodioikisi.gr τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιεύει αυτούσιο το εξώδικο του κ. Πατούλη, δηλώνοντας ότι θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την ελευθεροτυπία και επιφυλασσόμενη κάθε νόμιμου δικαιώματός της:

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ aftodioikisi.gr

Ο κ. Πατούλης στο εξώδικό του προς την aftodioikisi.gr κάνει λόγο για δόλο, εξύβριση και συκοφάντησή του «που είχε σκοπό την διαπόμπευσή του και την σκληρότατη προσβολή της προσωπικότητάς του». Κατηγορεί μάλιστα την ιστοσελίδα ότι έχει «κίνητρα απολύτως εγκληματικά και με αποκλειστικό σκοπό να κερδοσκοπήσει σε βάρος του προσώπου του από την εμπορικότητα των ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων που δημοσιεύουμε, έχοντας απήχηση στα κατώτερα ένστικτα του αναγνωστικού κοινού». Παράλληλα υποστηρίζει ότι παραβιάζει τα προσωπικά του δεδομένα (!) και μας καλεί «όπως άμεσα, εντός της σήμερον προβείτε σε αφαίρεση από την ιστοσελίδα σας και ανάκληση το ως άνω δημοσιεύματος, που αφορά το πρόσωπό μου», ενώ δεν διστάζει να την κοινοποιήσει χάριν εντυπωσιασμού και σε Ανεξάρτητες Αρχές.

 Τι έγραψε, όμως η aftodioikisi.gr:

Πρώτον, ότι η σύζυγός του Μαρίνα Πατούλη ετοιμάζει αποκαλύψεις για οικονομικές ατασθαλίες του περιφερειάρχη, δηλαδή, μια είδηση που δημοσιεύτηκε σε δεκάδες ΜΜΕ. Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος»: «Οι απειλητικές αποκαλύψεις, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τις διαρροές, αφορούν τόσο προσωπικής φύσεως αταξίες με την ύπαρξη τρίτων προσώπων που μπήκαν ανάμεσά τους όσο, ακόμα χειρότερα, με θέματα οικονομικής φύσεως, αφήνοντας σοβαρούς υπαινιγμούς για ατασθαλίες που ακόμα κι αν δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, αρκούν για να αμαυρώσουν την εικόνα του, το κόμμα του, ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση»

Δεύτερον, ότι ο κ. Πατούλης έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς από τους πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από δημοσιεύματα σε πλήθος ΜΜΕ

για υπερκοστολογήσεις και απευθείας αναθέσεις. Πιο πρόσφατη η υπόθεση με τα  rapid test, την οποία «σήκωσε» μέχρι και ο, φιλικά διακείμενος προς τη ΝΔ και τον περιφερειάρχη Αττικής, Σκαι. Επίσης, είναι γνωστά τα χρέη του δήμου Αμαρουσίου αλλά και η σπατάλη μέσα σε τέσσερα χρόνια 14  από τα 30 εκατ. του αποθεματικού της ΚΕΔΕ, που έκαναν ακόμη και τον, προερχόμενο, επίσης, από τη ΝΔ, διάδοχό του Δ. Παπαστεργίου να δηλώσει ότι «αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό (σ.σ.: της προεδρίας Πατούλη), η επόμενη διοίκηση δεν θα είχε αποθεματικό να διαχειριστεί». 

Αν λοιπόν, ο κ. Πατούλης θεωρεί ότι όλα αυτά είναι ψέματα και συκοφαντίες θα πρέπει να προχωρήσει σε εξώδικα, μεταξύ άλλων, στους:

-Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου

-ΣΥΡΙΖΑ

-Ρένα Δουρου

-Γιάννη Σγουρό

-Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ)

-Εκατοντάδες ΜΜΕ που έχουν γράψει σχετικά δημοσιεύματα

Όσο για τα «προσωπικά δεδομένα», που με πομπώδεις εκφράσεις υποστηρίζει ότι παραβιάζονται, εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της ψηλά, όταν η σύζυγός του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δίνει συνεντεύξεις για το θέμα και ο ίδιος διαρρέει ότι της έχει αποστείλει εξώδικο.

Εν κατακλείδι, όσο κι αν ο κ. Πατούλης επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να φιμώσει την aftodioikisi.gr, δεν πρόκειται να το πετύχει.

Να είναι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι θα παραμείνουμε εκείνη η ενοχλητική φωνή που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ελέγξει όπως τόσους άλλους, και θα συνεχίσουμε να λέμε αλήθειες με οποιοδήποτε κόστος.

Γιατί ΕΜΕΙΣ εφαρμόζουμε κατά γράμμα το ‘Αρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου) του Συντάγματος:

  1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.
  2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.

ΕΚΕΙΝΟΣ;

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΞΩΔΙΚΟ, AFTODIOIKISI.GR, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΤΟΥΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!