ΣΥΠΑ: Όχι άλλες χωματερές, να σταματήσει το έγκλημα στη Φυλή 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιεί ο ΣΥΠΑ τη Δευτέρα 5 Απριλίου με το σύνθημα «Όχι άλλες χωματερές, να σταματήσει το έγκλημα στη Φυλή».

Ειδικότερα:

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, που εξελίσσονται ενάντια το έγκλημα κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, με τη δημιουργία 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή και την κατασκευή περιμετρικού αναχώματος μήκους 1.535 μέτρων και ύψους 20 μέτρων καθώς και την εγκατάσταση εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική.

Το έγκλημα που συντελείται δεν είναι καινούργιο. Έχουν ευθύνη διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι διοικήσεις της Περιφέρειας και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών, που επέτρεψαν να γιγαντωθεί και να διαιωνίζεται το αίσχος που υπάρχει.

Απέναντι στις επιδιώξεις κυβερνήσεων – Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, απέναντι στις ορέξεις των μονοπωλίων για νέα υπέρογκα κέρδη από τη διαχείριση των απορριμμάτων, υπάρχει το εργατικό λαϊκό κίνημα που οφείλει να διεκδικήσει το δίκιο του και τη ζωή που του αξίζει.

Ο αγώνας του λαού για να σταματήσει τους απαράδεκτους σχεδιασμούς.

Σήμερα, μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην υγεία και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, με σεβασμό στο περιβάλλον. Δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου επιστημονικού σχεδιασμού, με συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας και επιλογής, με προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού. Αυτό όμως απαιτεί διαχείριση των απορριμμάτων που κριτήριο θα έχει την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

Δίνουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση

την Δευτέρα 5 Απρίλη στις 5.30 μ.μ.

με συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος (Λεωφ. Μεσογείων 119, Αθήνα)

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΠΑ, ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΦΥΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!