ΕΝΠΕ: Με Τζιτζικώστα η ΝΔ για την Προεδρία -Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εκλογή του νέου προέδρου της ΕΝΠΕ μετά την δημοσίευση χθες του ΠΔ για την διαδικασία, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης έως τις 20 Οκτωβρίου και σχετικά με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών έως 15 Νοεμβρίου (σ.σ. το ΠΔ κάνει λόγο για 15 Οκτωβρίου αλλά προφανώς πρόκειται περί λάθους, καθώς η πρώτη προθεσμία αναιρεί την δεύτερη).

Όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr έχει «κλειδώσει» το όνομα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίο αναμένεται να εκλεγεί εύκολα, καθώς η ΝΔ έχει εκλέξει 11 (12 μαζί με τον «αντάρτη» Κώστα Μουτζούρη στο Βόρειο Αιγαίο) από τους 13 περιφερειάρχες.

Την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα επιβεβαίωναν στην aftodioikisi.gr και πηγές της Πειραιώς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας επικοινώνησαν τηλεφωνικά, επιβεβαιώνοντας την υποψηφιότητά του.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, και οι δύο άλλοι φερόμενοι ως διεκδικητές της θέσης του προέδρου της ΕΝΠΕ Γιώργος Πατούλης έχουν ήδη αποσυρθεί από την κούρσα. Ο μεν Κ. Αγοραστός γιατί όπως λέει σε συνομιλητές τους, επιθυμεί, μετά από μια επιτυχημένη θητεία στην Ένωση Περιφερειών, να δώσει όλες του τις δυνάμεις σε δύο έργα που πιστεύει ότι θα αλλάξουν την περιοχή του: Την εκτροπή του Αχελώου και το κέντρο καταπολέμησης καρκίνου. Ο δε Γ. Πατούλης γιατί, όπως λέει σε συνομιλητές του, «θέλει να δώσει όλο του το είναι στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, με έμφαση στην διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, που θα φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας».

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή την υποψηφιότητα του Λάζαρου Κυρίζογλου για την Προεδρία της ΚΕΔΕ, έγινε προσπάθεια από ορισμένους εντός ΝΔ να αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, με το επιχείρημα ότι «δεν μπορούν είναι και οι δύο πρόεδροι από τη Μακεδονία». Ωστόσο, καθώς, εκτός των άλλων, ακόμη κι αν κατέβει υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης δεν είναι βέβαιο ότι θα εκλεγεί, μιας και υπάρχει και άλλος υποψήφιος από το «γαλάζιο» στρατόπεδο (σ.σ. ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου), η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΝΔ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, PROTEINOMENA, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΠΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!