Κορωνοϊός-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για τους ΟΤΑ

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 22 Μαρτίου 2020 - 20:01
  • Comments Off

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει φροντίσει οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Όπως είπε οι βασικές υπηρεσίες τους δεν θα σταματήσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες. Συγκεκριμένα θα λειτουργεί η καθαριότητα, η πολιτική προστασία, η δημοτική αστυνομία, οι επόπτες υγείας κ.α. Πρόσθεσε ότι πρέπει να ενθαρρύνονται οι πολίτες πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το δημόσιο ηλεκτρονικά.

Επίσης, ο υφυπουργός, ανακοίνωσε πως με εγκύκλιο του ΥΠΕΣ αναβαθμίστηκε το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Έτσι θα μπορούν  να διεκπεραιώνονται οι εργασίες τους, ακόμα και οι προμήθειες από σούπερ μάρκετ μέσω δημοτικών υπαλλήλων.

«Οι δημοτικές αρχές οφείλουν να φροντίσουν να μην βρίσκεται κανένας άστεγος στο δρόμο αυτές τις δύσκολες ώρες» υποστήριξε. Πρόσθεσε ότι θα γίνεται η διανομή από τα συσσίτια μόνο  κατ’ οίκον. Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι επιφορτισμένοι και για τους Ρομά, να ενημερωθούν και να προστατευθούν.

ΥΓΕΙΑ, ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΕΤΡΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΛΙΒΑΝΙΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]