ανακοινώνεται-απαγόρευση-κυκλοφορία-752403
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2020 | 15:12

Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 6 το πρωί της Δευτέρας

Πλήρη περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 6 το πρωΐ της Δευτέρας ανακοινώνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σήμερα το απόγευμα η  κυβέρνηση. Η ανακοίνωση θα γίνει είτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με νέο διάγγελμα είτε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες θα ενημερώνουν με sms από το κινητό τους το 13033 για τις μετακινήσεις του που θα είναι είτε προς την εργασία, είτε προς το φαρμακείο, το super market, το βενιζνάδικο ή άλλες για λόγους έκτακτης ανάγκης.
Η πλατφόρμα είναι ήδη έτοιμη και την έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, γι’ αυτό το λόγο,  εφόσον οι ανακοινώσεις γίνουν από τον κ. Χαρδαλιά, δεν αποκλείεται να είναι παρών και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης.
 «Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε ημέρα τα δεδομένα «και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί».Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η έξοδος από το σπίτι

Κορωνοϊός: Με απόφαση αρχηγού ΕΛΑΣ η απαγόρευση συναθροίσεων (ΦΕΚ)

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει χθες η aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Κάτι που είναι πιθανόν να γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η καμπύλη των κρουσμάτων δεν έχει, ακόμη φτάσει σε αυτό το σημείο.