Κορωνοϊός: Η Γερμανία ζητά παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού από τις αυτοκινητοβιομηχανίες

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 22 Μαρτίου 2020 - 16:56
  • Comments Off

H Γερμανία ζητάει από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε σημαντικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σύμφωνα με πηγές σε γνώση της υπόθεσης που επικαλείται το Bloomberg χωρίς να τις κατονομάζει.

«Εναπόκειται στις εταιρίες. Οι ίδιες οι εταιρίες θα λάβουν τις αποφάσεις», ανέφερε εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας  Volkswagen AG αναφέρει σε δήλωσή του ότι η εταιρία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές και εξετάζει όλες τις επιλογές. Παρότι ο ιατρικός εξοπλισμός είναι κάτι νέο για την εταιρία,  θα μπορούσε να ξεκινήσει παραγωγή όταν έχει στη διάθεσή της τις απαραίτητες πληροφορίες, αναφέρεται.

Η VW έχει στη διάθεσή της περισσότερους από 125 βιομηχανικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές που έως τώρα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πρωτότυπων εξαρτημάτων για οχήματα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

ΥΓΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!