«Κλεισθένης 1»-Απλή αναλογική: Ο Σκουρλέτης ενημερώνει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

  • Απο stergios
  • 21 Απριλίου 2018 - 10:09
  • Comments Off

Το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη 1» με επίκεντρο την απλή αναλογική, το οποίο κυοφορείται εδώ και μία διετία αλλά και το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης (σ.σ. θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια) που βασίζεται πάνω και στα αποτελέσματα των περιφερειακών συνεδρίων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και προγραμματίζεται για τις 13.00.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που επισημοποιήθηκαν στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ. Δηλαδή, η έντονη αντίδραση δημάρχων και περιφερειαρχών στην απλή αναλογική αλλά και η αντίθεση ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προαναγγέλλει ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα είναι από τα πρώτα νομοσχέδιο που θα φέρει για να την καταργήσει, και, κυρίως, του ΚΙΝΑΛΛ σε ανώτατο επίπεδο, με τη Φώφη Γεννηματά να υποστηρίζει ότι «μετατρέπει τους δήμους σε χώρο συναλλαγής».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ