Συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Γιούνκερ για το προσφυγικό

Συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και τις «βόμβες» Τούσκ για την ποσόστωση στο προσφυγικό θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ προκειμένου να διεξαχθεί συνάντηση με τη συμμετοχή των δύο και της Καγκελαρίου Μέρκελ, για Ευρωτουρκικές σχέσεις και Προσφυγικό. Η συνάντηση τελικά, θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, με τη συμμετοχή των τριών καθώς και του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, κ. Μπορίσοφ.

Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εξάλλου δείπνο εργασίας των Αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το Μεταναστευτικό.

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, οι εργασίες της Συνόδου θα λάβουν χώρα σε σύνθεση των «27» και θα ξεκινήσουν με πρόγευμα εργασίας, με θέμα την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει παρέμβαση για το προσφυγικό μία ημέρα μετά την επιστολή Τουσκ για κατάργηση της υποχρεωτικής ποσόστωσης στην υποδοχή και επανεγκατάσταση προσφύγων.Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει ο Εμμανουέλ Μακρόν με τον οποίο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες στο περιθώριο της Συνόδου για το κλίμα στο Παρίσι.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΕΡΚΕΛ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!