Χαλάνδρι: Ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών των δημοτικών οχημάτων

Σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη διαχείριση απορριμμάτων, με πολλαπλό όφελος προχώρησε ο δήμος Χαλανδρίου και αφορά στην εναλλακτική διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών που προέρχονται από δημοτικά οχήματα.

Συγκεκριμένα μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμος υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία ECOELASTIKA Α.Ε., η οποία οργανώνει το μοναδικό στην Ελλάδα εγκεκριμένο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης παλαιών ελαστικών.

Η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται στη φάση συγκέντρωσης των μεταχειρισμένων ελαστικών που αποθηκεύει ο δήμος με την προοπτική να παραδοθούν στην εταιρεία όταν συγκεντρωθεί ικανή ποσότητα.

Παράλληλα,  η εταιρεία δεσμεύεται να αναλάβει τη διαμόρφωση της επίστρωσης από ανακυκλωμένα υλικά ενός γηπέδου μπάσκετ στο 12ο Δημοτικό Σχολείο που έχει διακριθεί για τη συστηματική συμμετοχή του σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ECOELASTIKA Α.Ε, στον δήμο Χαλανδρίου αυξάνονται και οι ποσότητες των ελαστικών που παίρνουν τον δρόμο της ανακύκλωσης και από τα ιδιωτικά συνεργεία της πόλης καθώς το 2015 συλλέχθηκαν 40.267 μεταχειρισμένα ελαστικά από 17 συνεργεία έναντι 27.977 που είχαν συλλεχθεί το 2014 από 16 συνεργεία. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης εμπέδωσης της αξίας της ανακύκλωσης από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της πόλης, καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΕΛΑΣΤΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!