Βόλος: Συζητήσεις για μεταφορά της λαϊκής στη Χιλιαδού

Για τα προβλήματα της περιοχής τους ενημέρωσαν  τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας Χιλιαδού, προτάσσοντας ως επείγουσα ανάγκη τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς από τη Γιάννη Δήμου, με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αισωνίας και Κοιμητηρίων Χαρ. Τσαμπάζης.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων της συνοικίας, αφού εξήραν την πρωτοβουλία της παρούσας Δημοτικής Αρχής να δώσει λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημά τους, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως να είχε μια τέτοια απόφαση, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η υπομονή τους έχει πλέον εξαντληθεί, αφού 8 μήνες μετά τη λήψη της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατή η εφαρμογή της στην πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση αυτή προβλέπει την κατάργηση της λαϊκής αγοράς επί της οδού Γιάννη Δήμου με μεταφορά των οπωροκηπευτικών στην οδό Μεταμορφώσεως, από Στρ. Μακρυγιάννη έως Τριανταφυλλίδη, και παράλληλη μεταφορά των ειδών ένδυσης-υπόδησης στην οδό Καραμπατζάκη από Γ. Δήμου έως Συνώπης.

Η μη υλοποίηση του σχεδιασμού οφείλεται στην καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από την Επιτροπή του Άρθρου 152 του Ν. 3463/2006, όπου παραπέμφθηκε η υπόθεση μετά την απόρριψη εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας των προσφυγών που κατατέθηκαν.

Ο κ. Σκοτινιώτης ενημέρωσε τους κατοίκους της συνοικίας για τις συστηματικές και επίμονες ενέργειες του Δήμου Βόλου προκειμένου να επισπευστεί η έκδοση της απόφασης της Επιτροπής του αρ.152, έτσι ώστε να δοθεί, επιτέλους, το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του σχεδιασμού νέας χωροθέτησης των λαϊκών αγορών.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων υπογράμμισαν με τη σειρά τους ότι είναι αδιανόητο να ταλαιπωρείται η συνοικία τους, όπως και άλλες συνοικίες της πόλης, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης και προειδοποίησαν ότι, αν δεν εκδοθεί άμεσα η απόφαση, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.
Άλλα θέματα που έθεσαν υπόψη του Δημάρχου οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας Χιλιαδού, ήταν η ανάγκη περίφραξης και του γηπέδου, θέματα οδοποιίας, καθαριότητας και πρασίνου. Ο κ. Σκοτινιώτης απάντησε ότι τα αιτήματα των κατοίκων θα προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για εξέταση και αντιμετώπιση, ενώ αναφερόμενος σε θέματα σχολικής στέγης υπογράμμισε ότι στη Χιλιαδού υπάρχουν συγκεντρωμένες αρκετές και σημαντικές σχολικές μονάδες, στο πλαίσιο συγκεκριμένου σχεδιασμού, ο οποίος προβλέπεται να ολοκληρωθεί με την απομάκρυνση των Φυλακών από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του σχεδίου, που θα επιτρέψει τη μεταστέγαση των Δικαστικών Φυλακών Βόλου και την απελευθέρωση μιας μεγάλης έκτασης σε μια πυκνοδομημένη συνοικία και δίπλα από σχολικά συγκροτήματα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΧΙΛΙΑΔΟΥ, ΛΑΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση