Το σχέδιο «Αθηνά» ζημιώνει την Πάτρα

Έκκληση στους φοιτητές και στους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας να συνεργαστούν με τις δυνάμεις της πόλης για να αντιμετωπίσουμε την αδικία που θα υποστεί το ΤΕΙ Πάτρας και η Πάτρα ολόκληρη, με το σχέδιο «Αθηνά», απηύθυνε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με εκπροσώπους καθηγητών και εργαζομένων του ΤΕΙ.

Ο κ. Δημαράς με αφορμή τα έκτροπα στο ΤΕΙ Πάτρας τόνισε ότι «με ένταση και εκτροπές δεν λύνονται τα προβλήματα»  και κάλεσε σε συντονισμό δράσης για να για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της συρρίκνωσης ενός από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης μας.

Ο κ. Δημαράς τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

« Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» ζημιώνει την Πάτρα κι αυτό το παραδέχτηκε ενώπιόν μου και ο έχων την ευθύνη του σχεδιασμού του προγράμματος, ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου, κ. Λάσκαρης. Προσωπικά καταδικάζω τα επεισόδια που έγιναν χθες στο ΤΕΙ της Πάτρας. Το επαναλαμβάνω, δεν είναι τρόπος αυτός επίλυσης των προβλημάτων. Δεν είναι σωστό, ενώ υπάρχει η συμμαχία του Δήμου, όλων των φορέων της πόλης, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, να γίνεται κατάληψη στο Δήμο πλήττοντας έτσι αυτή την κοινή προσπάθεια που κάνουμε ενάντια στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καθίσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε το πώς θα δράσουμε από δω και πέρα. Κάνω έκκληση σε όλους τους φοιτητές και σε όλους τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας να συνεργαστούν με τις δυνάμεις της πόλης για να αντιμετωπίσουμε την αδικία που θα υποστεί το ΤΕΙ Πάτρας και η Πάτρα ολόκληρη, θυμίζω δε ότι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας είναι κατά του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΔΗΜΑΡΑΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!