Το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Μάλεμε ζητά ο Δήμος Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Μαλανδράκης Ιωάννης με το υπ αριθμ.7171/15-4-13 έγγραφο του  προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνάς, επανέρχεται σε ένα  χρόνιο αίτημα των Τοπικών Αρχών, των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, την παραχώρηση των μη χρησιμοποιουμένων χώρων και εγκαταστάσεων του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου του Μάλεμε στην τοπική κοινωνία.

Ένα μικρό τμήμα  του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου του Μάλεμε, εκτάσεως 21.035 τ.μ.  παραχωρήθηκε στην τέως Κοινότητα Μάλεμε, της οποίας καθολικός διάδοχος  είναι σήμερα ο Δήμος Πλατανιά,  με την με αρ. Φ.550/762236/Σ.424/18-04-1994 απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ενώ το υπόλοιπο παραμένει σε αχρησία.

Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Πλατανιά έχει αποστείλει σειρά αιτημάτων σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την απόδοση του χώρου στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον ,το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά  την με αρ.  136/10-05-2011 ομόφωνη απόφαση του  επικαιροποίησε   το αίτημα της παραχώρησης των μη χρησιμοποιούμενων χώρων και εγκαταστάσεων του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου του Μάλεμε.

Στον συγκεκριμένο χώρο  ο Δήμος Πλατανιά θα μπορέσει να αναπτύξει κοινωφελείς, αθλητικές, πολιτιστικές και γενικότερα  κοινωνικές χρήσεις, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Η παραπάνω παραχώρηση έχει μεγάλη  σημασία και θα λειτουργήσει και αντισταθμιστικά στην περιοχή ,  όπου όλες οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες της, καθώς και κάθε τομέας ανάπτυξης  είχαν επιβαρυνθεί και σε κάθε περίπτωση επηρεασθεί όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας του  στρατιωτικού αεροδρομίου στον συγκεκριμένο χώρο.

Η  Δημοτική Αρχή επαναφέρει με δυναμικό τρόπο το αίτημα της παραχώρησης, ευελπιστώντας στην οριστική ικανοποίηση του με την απόδοση των χώρων αυτών στην τοπική κοινωνία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΛΕΜΕ


Αφήστε μια απάντηση