Τις επόμενες κινήσεις τους αποφασίζουν οι επιστημονικοί φορείς

Νέα σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι οι επιστημονικοί φορείς στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους για το ασφαλιστικό.

Στη συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, με επίκεντρο την απόσυρση της διάταξης, που προβλέπει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι φορείς καλούν τα μέλη τους να πάρουν μέρος και στην 24ωρη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος συναντάται με τους επικεφαλής των θεσμών και όπως δήλωσε ο ίδιος χθες σε συνέντευξή του, η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με βασική «κόκκινη γραμμή» τη μη μείωση των κύριων συντάξεων.

Στόχος της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τόνισε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος, είναι να «ελαφρυνθούν» αυτοί που δεν μπορούν να πληρώνουν. «Κάποιος που είναι σε αναστολή επαγγέλματος δεν είναι δίκαιο να πληρώνει και δεν θα πληρώνει. Αυτό είναι μία από τις βελτιώσεις στην πρόταση μας», είπε ο υπουργός Εργασίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση