Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό

Άρχισε από τα Προπύλαια η πορεία επιστημονικών φορέων, αυτοπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, που αντιδρούν ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές κ.ά. κατευθύνονται προς το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια προς τη Βουλή.

Ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις χαρακτηρίζουν το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο» και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία.

Στο υπουργείο Εργασίας έχει ήδη φτάσει μηχανοκίνητη πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πρόσκληση για συμμετοχή στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας που προγραμματίζει για σήμερα στις 13.00 έχει απευθύνει σε ομοσπονδίες και σωματεία και η ΑΔΕΔΥ.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης –  ΔΝΤ για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για το θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συνάδελφου μας, Γ. Σταμέλου, εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Παναττική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στην «ασφαλιστική-συνταξιοδοτική ‘απορρύθμιση’ που προτείνει η συγκυβέρνηση».

Στο μεταξύ για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σήμερα η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αίτημα την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η απεργία των ναυτικών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση