Θεσ/νίκη: Προμήθεια 127 νέας τεχνολογίας οχημάτων Καθαριότητας

Την πλήρη ανανέωση του δημοτικού στόλου των απορριμματοφόρων και των βοηθητικών οχημάτων καθαριότητας με την αντικατάσταση των παλαιοτέρων οχημάτων με σύγχρονα οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξασφάλισε, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια συνολικού ύψους 15.384.000 ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της 3ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την υπογραφή της απόφασης για το έργο από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην αντικατάσταση 127 παλαιών οχημάτων με νέα σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας τύπου diesel euro5, που θα οδηγήσει δραστικά στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρότασης του Δήμου Θεσσαλονίκης η πράξη «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης» εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «01-Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας Θράκης «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

«Πρόκειται για μία πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης που εντέλει εγκρίθηκε παρά τις εμπλοκές και τη γραφειοκρατία που την καθυστέρησαν στην Περιφέρεια για αρκετούς μήνες», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης σημειώνοντας ότι η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Καθαριότητας -άνω του 60 % του συνόλου των οχημάτων είναι παλαιάς τεχνολογίας, ηλικίας άνω των δέκα ετών- γίνεται λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες που βοηθούν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΟΧΗΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!