Συμβασιούχοι ΕΣΠΑ: Αορίστου χρόνου 47 εργαζόμενοι δήμου (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Συνέχεια στα καλά νέα για του συμβασιούχους που εργάζονται επί σειρά ετών (σ.σ. κατά μέσο όρο τα πέντε χρόνια) σε δομές δήμων μέσω ΕΣΠΑ. Έτσι μετά τους 19 εργαζόμενους στο Nομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (ΠΑΚΠΠΑ) του δήμου Ελευσίνας, αορίστου χρόνου μετατρέπονται οι συμβάσεις και 47 εργαζόμενων (βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγοί, μαγείρισσες, εργάτριες καθαριότητας, συνοδοί σχολικού λεωφορείου, διοικητικού-οικονομικού) στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμόν 203/2020 το Πρωτοδικείο Αθηνών (τμήμα εργατικών διαφορών) αναγνώρισε ότι οι συμβάσεις των 47 εργαζόμενων πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος.  

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε «αναγνωρίσει ότι οι συμβάσεις που συνδέουν έκαστη των εναγουσών με το εναγόμενο αποτελούν μια ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου» και για 19 συμβασιούχους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ελευσίνας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΣΠΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!