Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ο Γ. Καμίνης

Το εργοτάξιο στο υπό κατασκευή κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης  Τέχνης στη Λ. Συγγρού (πρώην Φιξ) επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Άννα Καφέτση και ενημερώθηκε εκτενώς για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του κτιρίου, καθώς και για τους εκθεσιακούς χώρους του ΕΜΣΤ.

«Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί μια εμπειρία, την οποία εύχομαι να βιώσουν σύντομα όλοι οι Αθηναίοι αλλά και επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε ότι «το Μουσείο βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, όπου από την μια πλευρά είναι το Μουσείο της Ακροπόλεως και από την άλλη το εμπορικό κέντρο της Αθήνας , αποδεικνύοντας  ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο ιστορία, αλλά παρόν και μέλλον».

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «εντυπωσιακό το έργο για την Αθήνα» και ευχήθηκε «να ολοκληρωθεί σύντομα και να αναδειχθεί σε  ένα σημαντικό τοπόσημο της πόλης». Εξέφρασε τον θαυμασμό του για την δουλειά που έχει γίνει και ευχαρίστησε την κυρία Καφέτση για την σύλληψη και υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου πολιτιστικού έργου.

Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, κυρία Άννα Καφέτση, δήλωσε ότι υπολογίζει πάρα πολύ στη βοήθεια και υποστήριξη του κ. Καμίνη και προσβλέπει στην βοήθεια του δήμου Αθηναίων για την ενημέρωση των κατοίκων της Αθήνας σε ό,τι αφορά τη μεταμόρφωση του παλιού εργοστασίου του ΦΙΞ σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης, σε έναν οικείο και φιλικό πολιτιστικό τόπο της Αθήνας.

Το δήμαρχο Αθηναίων, στην επίσκεψή του συνόδευαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και δια Βίου Μάθησης, Νέλλη Παπαχελά και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων,  Γιώργος Μπρούλιας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΦΙΞ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!