Συνεχίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα

Με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, συναντήθηκε την Τρίτη 6/8, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης. Στη συνάντηση, που είχε θέμα το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», συμμετείχε και  το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός  παρουσίασε το σχέδιό του, όπως τελικά διαμορφώθηκε. Σύμφωνα με αυτό, συνεχίζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα:

Αναπτύσσονται πλήρως τα εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων, με λειτουργία πρωί –  απόγευμα.

Οι Παθολογικές Κλινικές, η Καρδιολογική Κλινική, η Μονάδα Εμφραγμάτων και η Νεφρολογική Κλινική παραμένουν στο Νοσοκομείο, ενοποιούμενες σε Παθολογική Κλινική με Καρδιολογική Μονάδα.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η  Αιματολογική Kλινική και η Αιμοδοσία, το Ηπατολογικό, το Μικροβιολογικό, το Ακτινοδιαγνωστικό και το Tμήμα Φυσιοθεραπείας παραμένουν στο Νοσοκομείο.

Δημιουργείται Μονάδα Ανακουφιστικής Θεραπείας με κατ’ οίκον νοσηλεία, ημερήσια νοσηλεία και Ιατρείο Πόνου. Δημιουργείται επίσης Μονάδα Χρονίων Παθήσεων καθώς και Οδοντιατρική Μονάδα και Οδοντοτεχνικό Τμήμα. Θα παραχωρηθούν χώροι στον ΕΟΠΥΥ για τη δημιουργία πολυϊατρείου.

Οι λοιπές λειτουργίες του Νοσοκομείου μεταφέρονται στο ΓΝ Νίκαιας.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Γ. Καπλάνης κατέθεσε προτάσεις, τις οποίες υποστήριξαν όλοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης .

– Να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για  την άμεση λειτουργία  των Εξωτερικών Ιατρείων σε δύο βάρδιες με την απαραίτητη στελέχωση. Να δημιουργηθεί πλήρες πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ στο χώρο του Νοσοκομείου, με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Υγείας. Να παραμείνει η Παιδοψυχιατρική Κλινική. Να παραχωρηθεί κτίριο, που είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ και βρίσκεται στο χώρο του Νοσοκομείου, για τη δημιουργία Γηροκομείου, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Οι  προτάσεις αυτές έγιναν άμεσα  δεκτές από τον Υπουργό.

Ο Δήμαρχος επίσης πρότεινε:

– Τη δημιουργία ολοκληρωμένου Σταθμού Πρώτων Βοηθειών που θα περιλαμβάνει και Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Τη μεταφορά, στο χώρο του Νοσοκομείου, του IKA της Μ. Αλεξάνδρου, όπου λειτουργεί Οδοντοπροσθετικό Τμήμα και Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού. Να παραμείνει στο Νοσοκομείο η Χειρουργική Κλινική.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να επανεξετάσει  όλα τα θέματα σε θετική κατεύθυνση, εκφράζοντας την αντίρρησή του μόνον για τη Χειρουργική Κλινική.

Αναφορικά με τις εξελίξεις αυτές, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό: «Το ιστορικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» συνεχίζει τη λειτουργία του. Είχα, πολλές φορές, δηλώσει ότι, σ’ αυτό, η πόλη είναι ανυποχώρητη. Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι το Νοσοκομείο συνεχίζει τη λειτουργία του και ότι ο Δήμος και σήμερα και στο μέλλον θα διασφαλίζει και θα εγγυάται αυτή τη λειτουργία. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για ένα ισχυρό Νοσοκομείο,  που θα προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους». 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΑΠΛΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΡΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση