Φλώρινα: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Μοναστηρίου

Στην  υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση της Λεωφόρου Μοναστηρίου», προχώρησε σήμερα  ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και ο ανάδοχος του έργου κ. Στέργιος Πατεγάκης, εκπρόσωπος της εταιρείας «ΖΕΥΞΗ Α.Τ.Ε.».

Το έργο αφορά στην ανάπλαση της λεωφόρου Μοναστηρίου, στη βορειανατολική είσοδο της  πόλης της Φλώρινας, με σκοπό τη δημιουργία ενός φιλόξενου και οργανωμένου αστικού χώρου με διαδρομές για πεζούς και ποδηλάτες, με υπαίθριους καθιστικούς χώρους και με οριοθετημένους από το σχεδιασμό χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην ανατολική πλευρά της λεωφόρου θα διαμορφωθούν πεζοδρόμια επαρκούς πλάτους τόσο για την άνετη διέλευση των πεζών, όσο και για τη δημιουργία χώρων στάσης αλλά και εσοχών κατά μήκος των πεζοδρομίων για τη στάθμευση των αυτοκινήτων. Ακόμη και στα σημεία όπου υπάρχουν οι εσοχές, το πλάτος του πεζοδρομίου δεν είναι μικρότερο από τα 2,35μ., ενώ στην αρχή της λεωφόρου (νότια) φτάνει μέχρι τα 8,20μ.

Η δυτική πλευρά της λεωφόρου καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τη δημιουργία της διαδρομής για τους ποδηλάτες, η οποία έχοντας πλάτος 2,20μ., προσφέρει άνετη διέλευση και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ο διαχωρισμός του ποδηλατόδρομου από τη λεωφόρο Μοναστηρίου γίνεται με κράσπεδο και με μία λωρίδα πλάτους 0,80μ.

Η κυκλοφορία των πεζών γίνεται ανάμεσα στον ποδηλατόδρομο και τις ιδιοκτησίες κατά μήκος πεζοδιαδρομής πλάτους 1,85μ. στο μεγαλύτερο μέρος της, με κανένα σημείο της να είναι μικρότερο από 1,10μ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΔΡΟΜΟΣ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ


Αφήστε μια απάντηση