Πελετίδης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί η παραλιακή ζώνη του Δήμου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
22
Ιανουάριος
Back

Πελετίδης: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί η παραλιακή ζώνη του Δήμου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ζήτησε με επιστολή του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, που απευθύνει στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και κοινοποιεί στην Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σημειώνει:

«Κε Περιφερειάρχη,

Κε Αντιπεριφερειάρχη,

Αναφορικά με τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα στην πόλη μας και συγκεκριμένα τις ιδιαίτερα μεγάλες καταστροφές που έγιναν σε οικίες, την Μαρίνα της Πάτρας, εμπορεύματα και άλλα αγαθά, καθώς και σε υποδομές του Δήμου (οδοποιία, παραλίες, δίκτυα ομβρίων , τοίχοι προστασίας ακτών, Μαρίνα Πάτρας κλπ) αφενός από τις πλημμύρες λόγω της έντονης νεροποντής και αφετέρου από τον εξαιρετικά έντονο κυματισμό σε όλο το μήκος της παραλίας του Δήμου μας.

Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την κατεπείγουσα κήρυξη της παραλιακής ζώνης της Πάτρας (Καμίνια, Βραχνέικα, Μονοδένδρι, Ροΐτικα, Παραλία, Ιτιές, Κόκκινο Μύλο, Μαρίνα έως Πλαζ, Μποζαΐτικα, Καστελλόκαμπο, Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Αραχωβίτικα, κ.λπ. και γενικότερα την πληγείσα περιοχή (από «Ροδινή» έως «Καμίνια») από τις πλημμύρες, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!