Πάτρα: Χωρίς ελέγχους η γιορτή του Αγίου Ανδρέα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
25
Νοέμβριος
Back

Πάτρα: Χωρίς ελέγχους η γιορτή του Αγίου Ανδρέα

Χωρίς ελέγχους πιστοποιητικών και αρνητικών rapid tests πρόκειται να πραγματοποιηθεί η γιορτή του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. Η Εκκλησία έχει κάνει σαφές πως δεν θα κάνει ελέγχους πριν την είσοδο των πιστών, ενώ αστυνομία και Περιφέρεια επίσης δηλώνουν αδυναμία.

Πιο συγκεκριμένα, αν και δεν θα γίνουν έλεγχοι, θα γίνονται όμως rapid tests από κλιμάκιο που θα βρίσκεται στον περίβολο του ναού. Αυτό από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ ενώ από την πλευρά της Εκκλησίας θα υπάρχουν άνθρωποι που θα βάζουν τους πιστούς σε τάξη φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις.

Τι ανέφερε ο μητροπολίτης Πατρών

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, «η Εκκλησία έχει ήδη τοποθετηθεί μέσα από την Ιερά Σύνοδο η οποία έχει στείλει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία δε δυνάμεθα να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους και συνιστούμε προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να τηρούνται τα μέτρα από τους χριστιανούς. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ελέγχους στις πόρτες ούτε ενδείκνυται να το πράξουμε.

Εμείς θα έχουμε ανθρώπους που θα τοποθετούν με τάξη και αποστάσεις τους πιστούς. Θα εισέρχονται από την μία πόρτα του ναού και θα εξέρχονται από την άλλη. Θα υπάρχει και ένας αριθμός καθήμενων μέσα στο ναό . Σε συνεργασία με τους άλλους φορείς θα προσπαθήσουμε τηρουμένων των μέτρων να κάνουμε τη γιορτή του Αγίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το μήνυμα του Μητροπολίτου όπως πάντα είναι μήνυμα αγάπης και ευλογίας προς το λαό του θεού. Κάνω έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα με ευθύνη και υπευθυνότητα απέναντι στο θεό, στο συνάνθρωπο και τον εαυτό μας».

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αναφέρει στο thebest.gr:

«Η 6η ΥΠΕ όπως καταλαβαίνετε δεν έχει καμία αρμοδιότητα να κάνει ελέγχους. Δεν έχω εκλεκτικό μηχανισμό, είναι κάτι που πρέπει να κάνουν άλλοι αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη. Έμείς έχουμε μηχανισμό πρόληψης και τον θέτουμε σε εφαρμογή.

Ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δυνάμεις, η Περιφέρεια και η αστυνομία ότι δεν μπορούν. Τι να πώ γι΄αυτό; Το μέγιστο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω κλιμάκια δειγματοληψίας στον περίβολο του Αγίου Ανδρέα, όπως συνεννοήθηκα με τον Μητροπολίτη, και την παραμονή και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, για να κάνει όποιος θέλει ελεύθερα rapid test. Θα είμαστε εκεί για να κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!