Πάτρα: «Ρινγκ» το δημαρχείο, έπεσαν «γαλλικά» και γροθιές

Απίστευτη ένταση επικράτησε στο δημαρχείο της Πάτρας, όταν εργαζόμενοι και μέλη της δημοτικής Αρχής πιάστηκαν στα χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε κυρίως μεταξύ του αντιδημάρχου Βασίλη Λοτσάρη και της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Τασίας Κυριακοπούλου, με αφορμή την αναφορά του πρώτου στην επίθεση που δέχθηκαν με κόλυβα πριν από λίγο καιρό σε κεντρικό σημείο της Πάτρας στελέχη της δημοτικής αρχής, έπειτα από υπόδειξη των προσώπων τους σε στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πρόεδρο των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήρθαν στα χέρια στελέχη και των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να την πληρώσει η γραμματέας του δημάρχου που έφαγε γροθιά στο κεφάλι.

Αναλυτικότερα:

Οι εργαζόμενοι πήγαν στο δημαρχείο για να συνομιλήσουν με το δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εγκύκλιο περί διαθεσιμότητας.

Όταν έληξε η συνάντηση με τον δήμαρχο, η οποία έγινε σε γενικά καλό κλίμα, καθώς ο Γ. Δημαράς τους είπε ότι τη Δευτέρα θα πάνε στην ΠΕΔ για να συζητήσουν ομόφωνα για δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις,  υπήρξε στο διάδρομο  μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Τασίας Κυριακοπούλου και του αντιδημάρχου Χαράλαμπου Στανίτσα. Η Τ. Κυριακοπούλου φέρεται να κατηγόρησε τον αντιδήμαρχο ότι η δημοτική Αρχή κατασκευάζει γεγονότα για να τη «στείλουνε στη Λέρο», όπως χαρακτηριστικά είπε, για να δεχθεί την απάντηση ότι η ίδια ήταν αυτή που έδειχνε με το δάχτυλο τους αντιδημάρχους για να προπηλακιστούν και ζητάει τιμωρίες, μη σεβόμενη τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τότε παρενέβη στην κουβέντα ο αντιδήμαρχος Β. Λοτσάρης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, κάποιοι να κινηθούν εναντίον του στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου και τελικά μέσα στην συμπλοκή και την ένταση να δεχθεί γροθιά στο κεφάλι η γραμματέας του δημάρχου Σοφία Φάκου.

Από την την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι είναι εξαγριωμένοι και καταγγέλλουν την πλευρά της δημοτικής Αρχής και στοχοποιούν όχι μόνο τον Β. Λοτσάρη, αλλά και το αντιδήμαρχο Γιώργο Σιγαλό, ο οποίος έκανε δηλώσεις εναντίον της τακτικής που ακολουθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι εκπρόσωποι των ίδιων των εργαζομένων είναι αυτοί που συγκράτησαν τους λίγους θερμόαιμους και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα σήμερα στο δημαρχείο.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ…
Μόνο ως μεθόδευση για την πρόκληση κλίματος έντασης μεταξύ εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής, μπορούν να εξηγηθούν τα όσα συνέβησαν και τα όσα ελέχθησαν και σήμερα από χείλη ορισμένων συνδικαλιστών οπαδών του «εργατοπατερισμού».
Η Δημοτική Αρχή αποδοκιμάζει αυτές τις ύποπτες τακτικές, και καλεί όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τη βαλλόμενη και πολλαπλώς πληττόμενη από το νέο μνημόνιο Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιφρουρώντας έτσι και τις θέσεις εργασίας τους για τις οποίες η Δημοτική Αρχή δίνει μαζί τους τη μάχη.

ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ…
Με αφορμή τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για νέα έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τις διαθεσιμότητες δημοτικών υπαλλήλων που επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση, η Δημοτική Αρχή τονίζει ότι θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν και να καταθέσουν τη θέση τους για το θέμα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε αυτή, θα επανεξεταστεί το ζήτημα της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.

Με πληροφορίες από dete.gr, thebest.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!