Παραίτηση δύο μελών Δημοτικής Κοινότητας
Την παραίτησή τους από τη θέση των κοινοτικών συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης υπέβαλαν η Στυλιανή Γιαλόγλου και ο Χαράλαμπος Σαβρακίδης.
Και οι δύο υπέβαλαν ταυτόχρονα την παραίτησή τους με επιστολή τους προς το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξανδρο Αθανασίου, ο οποίος την έκανε αποδεκτή και αναμένεται να αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες του συγκεκριμένου συνδυασμού.
Η εν λόγω επιστολή δεν δημοσιεύτηκε. Ωστόσο φως στην υπόθεση φαίνεται να ρίχνει η δημόσια παρέμβαση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Βαγγέλης Μαραγκός. Ο κος Μαραγκός τόνισε πως, οι Γιαλόγλου και Σαβρακίδης τον χαρακτήρισαν εμμονικό, αυταρχικό και αδιάλλακτο στην επιστολή παραίτησής τους, ενώ σημείωσε πως «οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς οι πράξεις του ήταν εξ αρχής θεσμικές και δημοκρατικές.»
Ολόκληρη η δημόσια επιστολή του Βαγγέλη Μαραγκού:
Αγαπητά μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου,
Με αφορμή τις πρόσφατες παραιτήσεις δύο Τοπικών Συμβούλων της παράταξης του κ. Ρώτα, αισθάνομαι την ανάγκη να αποκαταστήσω την αλήθεια και να ενημερώσω υπεύθυνα τους δημότες για τα πραγματικά γεγονότα, χωρίς σκιές ή παρερμηνείες.
Στην έγγραφη τοποθέτηση των δύο πρώην συναδέλφων, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε, περιλαμβάνονται χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό μου —όπως “αδιάλλακτος”, “αυταρχικός” ή “εμμονικός”.
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς οι πράξεις μου ήταν εξ αρχής θεσμικές και δημοκρατικές.
Ενδεικτικά, σε μία από τις ελάχιστες συνεδριάσεις όπου συμμετείχε η κα. Γυαλόγλου, ζήτησε οι συνεδριάσεις να γίνονται Σάββατο ή μετά τις 8 το βράδυ.
Το αίτημά της τέθηκε δημοκρατικά προς συζήτηση ενώπιον όλων των μελών του Τοπικού Συμβουλίου, και η πλειοψηφία αποφάσισε να μην το εγκρίνει.
Σεβάστηκα πλήρως αυτήν την απόφαση —και διερωτώμαι πώς μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίζει αυταρχικό, όταν λειτουργώ με διαφάνεια και συλλογικότητα.
Όσον αφορά τον κ. Σαβρακίδη, πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και χαρακτήρα, ο οποίος αρχικά συμμετείχε ενεργά στα πρώτα μας συμβούλια, όμως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ειλικρινά εξεπλάγην όταν ενημερώθηκα ότι συνυπέγραψε την ίδια δήλωση με την κα. Γυαλόγλου, καθώς ουδέποτε υπήρξε μεταξύ μας προστριβή ή διαφωνία.
Παράλληλα, ήρθα σε επικοινωνία με τη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης του κ. Ρώτα, κα. Κανδιώ Μαραγκού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η θεσμικά ορθή διαδικασία αντικατάστασης των δύο μελών από τους επόμενους επιλαχόντες.
Στη συζήτησή μας, υπέβαλα το αίτημα αυτό με καθαρότητα και ευγένεια, ώστε να υπάρξει συνέχεια στη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου.
Αν και η κα. Μαραγκού αρχικά θεώρησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί διαφορετική λύση, η μόνη ορθή και θεσμικά κατοχυρωμένη επιλογή είναι η απόφαση να ληφθεί συλλογικά από το σώμα της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης.
Προσωπικά, παραμένω προσηλωμένος στις αρχές της ενότητας, της συνεργασίας και της διαφάνειας.
Πιστεύω ακράδαντα πως, ανεξαρτήτως των περιορισμένων δυνατοτήτων των Κοινοτήτων, το ουσιαστικό μας έργο βασίζεται στη συνεννόηση, στον σεβασμό και στη συλλογική προσπάθεια.
Δεν έχω καμία πρόθεση να εμπλακώ σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Η μόνη μου έγνοια είναι να υπηρετώ με ευθύτητα, αξιοπρέπεια και διάθεση προσφοράς το συμφέρον των πολιτών της Ερμούπολης.
Αυτή είναι και θα παραμείνει η σταθερή μου στάση ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης.
Προτεινόμενα άρθρα
11.06.2026 | 22:40
11.06.2026 | 21:36
11.06.2026 | 19:45






