«Παγώνει» η εκδίκαση ενστάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στους Δ. Σαρωνικού-Λαυρεωτικής

Μόλις τελείωσε η συνάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου με τους Δημάρχους Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει από τη διεκδίκηση εκ μέρους του Δημοσίου, περιουσίας δημοτών του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής. Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία θα ψηφιστεί αύριο Παρασκευή 13/12/2019. Η τροπολογία προβλέπει το πάγωμα της αποστολής των ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του  Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς επίσης το πάγωμα για 4 μήνες της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του κτηματολογίου που απορρέουν από την δικαστική απόφαση 1151/1872.

Στο διάστημα αυτό η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Οι δύο Δήμαρχοι ευχαριστούν θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και ειδικότερα τον Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο, τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής που εργάσθηκαν για την εξέλιξη αυτή, τα Δημοτικά Συμβούλια Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, και κυρίως τους πολίτες που κινητοποιήθηκαν συλλογικά και οργανωμένα στη βάση της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ακριβές κείμενο της τροπολογίας η οποία φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζιδάκι έχει ως εξής:

«H εξέταση των ενστάσεων από τις Επιτροπές του άρθρου 7 ν. 2308/1995 (ΦΕΚ Α΄114) αναστέλλεται μέχρι τις 30.4.2020 για ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 1151/72 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στις υπ’ αριθμ. 116/68 και 698/76 αποφάσεις του Εφετείου Ναυπλίου και στην υπ’ αριθμ. 110/78 απόφαση του Αρείου Πάγου και ανήκουν στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικό της Περιφέρειας Αττικής».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!