ΝΙΚΗ για την Αγ. Παρασκευή: «Ο δήμαρχος δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της νομιμότητας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή», στην οποία αναφέρεται στο πρόστιμο που επεβλήθη στον δήμαρχο και τον συνδυασμό του για οικονομικές παρατυπίες. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Παρά το ότι ουδεμία παράταξη σχολίασε το πρόστιμο 21.735 ευρώ που επεβλήθη στον Δήμαρχο Β. Ζορμπά και τον συνδυασμό του, από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων για οικονομικές παρατυπίες στον προεκλογικό αγώνα του 2010, εντύπωση προκαλεί ότι εξέδωσε ο ίδιος ανακοίνωση καταφερόμενος κατά πάντων χωρίς όμως να δίνει σαφείς διευκρινήσεις για τους λόγους που του επεβλήθη αυτό το «τσουχτερό» χρηματικό πρόστιμο. Όποιος συμμετείχε στις εκλογές εύκολα συμπεραίνει ότι οι εξηγήσεις του είναι έωλες.

Το νομικό πλαίσιο των εκλογών του 2010 ήταν αυστηρό και δυσλειτουργικό, όμως το γεγονός ότι οι επεξηγήσεις του οικονομικού υπεύθυνου της παράταξης του Δημάρχου απερρίφθησαν και τελικώς επεβλήθη υψηλή χρηματική ποινή, φανερώνει ότι σαφέστατα παραβίασε τη νομοθεσία.

Δεν θα αναλύσουμε τις αρκετές παρατυπίες που περιγράφει η Επιτροπή. Θα απαιτήσουμε όμως σεβασμό ιδιαίτερα στις παρατάξεις που ελέγχθησαν και ευρέθησαν νόμιμες καθ’ όλα.

Ο Δήμαρχος «συνελήφθη κλέπτων οπώρας» μη τηρώντας τον νόμο σε σημαντικά σημεία και δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της νομιμότητας και της εντιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν επιβληθεί σε 90 συνδυασμούς πρόστιμα ύψους 800.000 ευρώ για τις παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκλογικών δαπανών κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Αττική. Οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που ελήφθησαν το 2012 αλλά επισημοποιήθηκαν – δημοσιεύθηκαν στις 25.10.2013 αφορούν κατά κύριο λόγω στη μη ανάρτηση των εσόδων των συνδυασμών στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, την αναντιστοιχία μεταξύ των βιβλίων των συνδυασμών και των καταχωρήσεων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, αλλά και τη διακίνηση εσόδων- εξόδων με άλλα μέσα πλην τραπεζικού λογαριασμού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για τον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, διακινήθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού έσοδα ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία εμφανίζονται έσοδα 18.000 ευρώ. Παράλληλα διακινήθηκαν μέσω τραπέζης δαπάνες ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία οι δαπάνες ανέρχονται στις 21.735 ευρώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!