Δ. Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για τηλεδιαχείριση του ηλεκτροφωτισμού

Εγκρίθηκε η υποβολή για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ΕΠΠΕΡΑΑ της πρότασης: «Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Άργους – Μυκηνών», συνολικού προϋπολογισμού 738.000,00 ευρώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και εισήγηση του αντιδημάρχου Πέτρου Μαρλαγκούτσου.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης και αφορά στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση ενός συστήματος απομακρυσμένης διαχείρισης του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε δημοτικές οδούς, πλατείες και λοιπούς δημοτικούς χώρους, καθώς και σε δημοτικά κτίρια προκειμένου να επιτευχθεί οικονομία στο ρεύμα της τάξης ακόμη και 40%.

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει:
o Ανάπτυξη ενός λογισμικού απομακρυσμένης διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές παρέμβασης του Δήμου, όπου θα αποτυπώνονται μέσω γεωδαιτικών δεδομένων το υπάρχον δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και ο υπάρχων εξοπλισμός τους (π.χ. στύλοι, λαμπτήρες, pillars κ.α.).
o Εγκατάσταση και παραμετροποίηση στις περιοχές παρέμβασης, με ειδικό εξοπλισμό βιομηχανικών αυτοματισμών.
o Εγκατάσταση και παραμετροποίηση ασύρματου ή ενσύρματου δικτύου τηλεπικοινωνιών για την παροχή πρόσβασης και λειτουργίας στο λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης.
o Αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού που ανήκει στο υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου (π.χ. pillars, πίνακες ασφαλειών, καλωδιώσεις κ.α.).
o Υπηρεσίες εκπαίδευσης του συστήματος σε διαχειριστές του Δήμου και υπηρεσίες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης του έργου.
o Τεχνική υποστήριξη – συντήρηση συστήματος σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ, ΕΠΠΕΡΑΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!