«Μπλόκο» στα εντάλματα συμβασιούχων του Δ.Ωραιοκάστρου -1.000 απλήρωτοι στη Θεσσαλονίκη

«Μπλόκο» στα χρηματικά εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων του Δήμου Ωραιοκάστρου βάζει ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελέγχει το Δήμο, με αποτέλεσμα να είναι πλέον τρεις οι Επίτροποι στο Νομό που έχουν αρνηθεί προσφάτως να εγκρίνουν τα εντάλματα, κάτι που έχει συνέπεια να είναι απλήρωτοι περίπου 1.000 -σύμφωνα με εκτιμήσεις- απλήρωτοι συμβασιούχοι.

Μετά τους Επιτρόπους που ελέγχουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Παύλου Μελά, ο Επίτροπος που ελέγχει τα οικονομικά του Δήμου Ωραιοκάστρου, επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη μή θεώρηση των ενταλμάτων ασαφείς αναφορές του δήμου για τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων, τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και την έγκριση του ΑΣΕΠ.

Για το τελευταίο θέμα, βέβαια, να σημειωθεί ότι έχει διευκρινιστεί από την τελευταία χρονικά εγκύκλιο το υπουργείου Εσωτερικών ότι: «Η ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΑΣΕΠ δεν συνιστά προϋπόθεση για την έναρξη εκτέλεση των συµβάσεων που συνάπτονται µε την παρ. 2 ούτε, βεβαίως, για την πληρωµή των υπηρεσιών που παρέχονται».

Υπενθυμίζεται ότι και στις αρχές του έτους είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις η απληρωσιά των συμβασιούχων στο Νομό Θεσσαλονίκης από την άρνηση, και τότε, των επιτρόπων να θεωρήσουν τα εντάλματα πληρωμής και, από ότι φαίνεται, η υπόθεση παίρνει αντίστοιχη τροπή με την περίοδο εκείνη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΑΣΕΠ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση