Συμβασιούχοι: Επίτροπος «μπλοκάρει» πληρωμές λόγω ΑΣΕΠ (έγγραφο)

Την ΑΠΟΦΑΣΗ του Επιτρόπου των δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το δήμο Παύλου Μελά στην οποία έχει γίνει αναφορά σε παλαιότερο ρεπορτάζ, δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, μία ημέρα μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο συγκεκριμένος Επίτροπος επιστρέφει αθεώρητα δύο χρηματικά εντάλματα που αφορούν τη μισθοδοσία από 12-31/07/2017 υπαλλήλων ΙΔΟΧ που προσελήφθηκαν για την εξυπηρέτηση αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017 τονίζοντας ότι: «οι δαπάνες που αφορούν τα ελεγχόμενα χρηματικά εντάλματα είναι μη νόμιμες, γιατί από τα επισυναπτόμενα σε αυτά δικαιολογητικά δεν προκύπτει ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του Α.Σ.Ε.Π. ως προς τη συνδρομή των προϋποθέσεων πρόσληψης της παρ.3 του άρθρου 24 του ν. 4479/2017».

Υπενθυμίζεται ότι με τη χθεσινή του εγκύκλιο το ΥΠΕΣ διευκρινίζει ότι: «Η ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΑΣΕΠ δεν συνιστά προϋπόθεση για την έναρξη εκτέλεση των συµβάσεων που συνάπτονται µε την παρ. 2 ούτε, βεβαίως, για την πληρωµή των υπηρεσιών που παρέχονται».

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι και άλλοι Επίτροποι, τουλάχιστον πριν την δημοσίευση της εγκυκλίου, έθεταν το θέμα του ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά η απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ1

ΑΠΟΦΑΣΗ2

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση