Μιχαλολιάκος: «Κούρεμα» έως και 80% του χρέους για να σωθεί ο Πειραιάς

«Όταν η υπόλοιπη Ελλάδα ευημερούσε, ο Πειραιάς είχε ήδη χρεοκοπήσει»: Αυτό τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Β. Μιχαλολιάκος, αποκαλύπτοντας ότι έχει ζητήσει ήδη από τον πρωθυπουργό, κούρεμα του χρέους του δήμου κατά 70% ή 80% τουλάχιστον.

«Θεωρούμε το δάνειο που του έχουν χρεώσει άδικο και επιμένουμε στο κούρεμά του κατά 70 με 80% τουλάχιστον. Αισιοδοξούμε ότι αυτό θα γίνει. Έχει προχωρήσει πολύ η συζήτηση με τον Πρωθυπουργό. Έχουμε αποδείξει ότι, δεν μπορεί άλλα νομικά πρόσωπα, που είχαν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και φόρο μισθωτών υπηρεσιών, αυτά να τα αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός και ο Πειραιάς, να υποχρεώνεται να πάρει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και μάλιστα με επιτόκια τα οποία είναι  τοκογλυφικά.

Δεν μπορεί να λέμε, το 2% του Δ.Ν.Τ. και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας ή των φίλων και συνεταίρων δανειστών μας, τοκογλυφικό και όταν εμάς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μας δάνειζε με 17% και 18%, να λέμε ότι είναι λογικό επιτόκιο », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος

Όχι νέα τέλη

Πάντως, ο κ. Μιχαλολιάκος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πρόσθετα τέλη στους δημότες αλλά «θα διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος ότι μας χρωστάει».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι ο δήμος διεκδικεί αναδρομικά τουλάχιστον το 1% από το 2% του τζίρου που πάει από τον ΟΛΠ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφορικά με τους ΚΑΠ είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μειωθεί κατά 60%, ωστόσο ότι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ «ο Πειραιάς βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης», καθώς «μόνο με επενδύσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί η φτώχεια»,

Για το «Κανάλι 1» και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, διαβεβαίωσε ότι «η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο αποκλείεται να απολύσει κανέναν».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!