Εγκρίθηκε η χωροθέτηση των εισόδων στο σταθμό μετρό «Δημοτικό Θέατρο» Πειραιά

Το «πράσινο φως» στη συνέχιση των εργασιών κατασκευής του σταθμού μετρό «Δημοτικό Θέατρο», στον Πειραιά, έδωσε χθες το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με την έγκριση της χωροθέτησης των εισόδων και των άλλων επιφανειακών στοιχείων του σταθμού στις πλατείες γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο» θα κατασκευαστεί κυρίως κάτω από την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ θα δημιουργηθούν τρία σημεία εισόδου-εξόδου στις πλατείες Δημοτικού Θεάτρου, Κοραή και Παύλου Μπακογιάννη.

Για τις εργασίες κατασκευής του σταθμού θα γίνει συσκευασία, μεταφορά και φύλαξη στοιχείων σε ασφαλές μέρος και στη συνέχεια συναρμολόγησή και επανατοποθέτησή τους στην ίδια θέση και με την ίδια μορφή, μετά την ολοκλήρωση του σταθμού. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα υφιστάμενα δέντρα, η προτομή του Κοραή, η μαρμάρινη κρήνη της πλατείας Κοραή και το συντριβάνι της πλατείας Μπακογιάννη.

Για τη χωροθέτηση των εισόδων του σταθμού, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων εξέτασε εάν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη στο παρακείμενο μνημείο, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Τα μέλη του Συμβουλίου γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της έγκρισης χωροθέτησης των εισόδων και των άλλων επιφανειακών στοιχείων του σταθμού. Ωστόσο, ζήτησαν την επαναϋποβολή της μελέτης διαμόρφωσης των χώρων των πλατειών ζητώντας να μην κατασκευαστούν στέγαστρα επάνω από τις εισόδους, καθώς υπάρχει κίνδυνος αυτά να αλλοιώσουν την εικόνα του μνημείου, να επανεξεταστεί η αρχιτεκτονική σχεδίαση των φρεάτων εξαερισμού και να επανασχεδιαστεί η διαμόρφωση της πλατείας Δημοτικού Θεάτρου με βάση τη γεωμετρική δομή που ήδη έχει.

Ο σταθμός «Δημοτικό Θέατρο» κατασκευάζεται στο πλαίσιο της επέκτασης του μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά και θα είναι ο τερματικός της γραμμής.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!