«Λουκέτο» σε Δημόσιο, δήμους της Αττικής έως τις 12 για την αξιολόγηση – Συγκέντρωση στο ΣτΕ

Εκτός λειτουργίας θα βρίσκονται έως τις 12 το μεσημέρι οι υπηρεσίες του Δημοσίου και των δήμων στην Αττική καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας  από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, με επίκεντρο τη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στην οποία συμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο σε συλλαλητήριο στις 09.30 έξω από Συμβούλιο της Επικρατείας, (Πανεπιστημίου 47-49), καθώς εκείνη την ώρα εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις οποίες διαμορφώθηκε το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ΠΟΣΠΕΡΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, Σωματείο Εργαζομένων «ΜΕΤΡΟ», Διακλαδική Ανοικτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών καλούν τους πολίτες της Αττικής στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00μμ –λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση- για να διαδηλώσουμε τη θέληση μας για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ανέργων και των κατάφωρα αδικούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την καταστροφική πολιτική της για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία του τόπου (αεροδρόμια, λιμάνια, ακτές, οικόπεδα, κτήρια του Δημοσίου κλπ.) στα ντόπια και ξένα μονοπωλιακά συγκροτήματα. Δίνει στο ιδιωτικό κεφάλαιο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως την ενέργεια, το νερό, μεγάλους τομείς της Υγείας, της Παιδείας της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και ό,τι μπορεί να αποφέρει κέρδος σε αυτό. Συρρικνώνει ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, φορτώνοντας το «λογαριασμό» στους πολίτες. Με τη φορομπηχτική πολιτική της φέρνει σε απόγνωση τεράστια τμήματα του πληθυσμού και σε συνδυασμό με την τρομακτική ανεργία που έχει προκαλέσει, οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση πάνω από το 60% του λαού μας. Καταστρέφει τους μικρομεσαίους βιοτέχνες, επαγγελματίες και μικρεμπόρους, οδηγώντας τους στην ανεργία και στην απόγνωση. Μαζί με τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους προχωράει και στη συρρίκνωση της Δημοκρατίας και των εργατικών δικαιωμάτων. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα αναγορεύεται σε βασικό συντελεστή αντίστασης των εργαζομένων, γι’ αυτό και βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης που του επιτίθεται με όλα τα μέσα που διαθέτει (Δικαιοσύνη, νομοθεσία, αστυνομικές επεμβάσεις).

Οι εργαζόμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιστήμονες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες οφείλουμε με τα αιτήματα και τους αγώνες μας να βγούμε στο προσκήνιο. Θέλουμε μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Θέλουμε συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Θέλουμε σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Θέλουμε ασφάλιση για όλους όσους ζουν στη χώρα μας, εργαζόμενους και ανέργους. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κι όχι αστυνομικό Κράτος, που να σέβεται τους πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ:

«Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύχθηκε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00 το μεσημέρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014, που αφορούν στην εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια σε Αορίστου Χρόνου.

Στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49-Αθήνα), στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε με την παρουσία μας να στείλουμε μήνυμα αντίδρασης και αγώνα στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα-απόλυση και τη διάλυση ΟΛΩΝ των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Θέλει να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια προβοκατόρικη διαδικασία όπου συκοφαντώντας και απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το εμφανίζει ως «προστάτη» αυτών που έκαναν χρήση πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, πετώντας λάσπη ότι δήθεν δεν θέλουμε «αξιολόγηση».

Όμως, ο επανέλεγχος που πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Ασπροπύργου και Ρεθύμνου επιβεβαιώνει τις θέσεις μας για το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και πλέον δεν μπορούν να το κρύψουν όσο και αν το προσπαθούν τα συστημικά Μ.Μ.Ε. με την καθημερινή τους προπαγάνδα.

Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ένα με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικό, αγωνιστικό, νομικό να υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και να ανατρέψουμε τις πολιτικές της συγκυβέρνησης που μας οδηγούν στην απόλυση, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση