Λάρισα: Εξομολόγηση με… χαρτάκι – Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Με σειρά και τάξη πραγματοποιείται η εξομολόγηση στην εκκλησία του παλιού Νεκροταφείου της Λάρισας. Έξω από το γραφείο του ιερέα δεν έχει τοποθετηθεί βέβαια μηχάνημα, όπως αυτό που βρίσκεται σε τράπεζες και υπηρεσίες και από το οποίο οι πελάτες λαμβάνουν χαρτάκι με αριθμό προτεραιότητας, ωστόσο η πινακίδα προτρέπει ευγενικά τους πάντες να είναι καλά προετοιμασμένοι και να έχουν κρατήσει σημειώσεις σε χαρτάκι, μην τυχόν και τα ξεχάσουν.

Λόγω λοιπόν του μεγάλου αριθμού προσερχομένων για εξομολόγηση, υπάρχει αναρτημένη έξω από τον ναό πινακίδα που πληροφορεί ότι «Ο χρόνος για τον καθένα δεν θα ξεπερνά τα 5 λεπτά», με την προτροπή στους πιστούς «Να είστε καλά προετοιμασμένοι» και τη συμβουλή: «γραμμένα σε χαρτάκι», εννοείται για τα αμαρτήματα που θα αναφέρουν, ώστε να εξοικονομείται χρόνος.

Οι ουρές δεκάδων πιστών που σχηματίζονται έξω από την εκκλησία επιβεβαιώνουν ότι η δημιουργία λίστας προτεραιότητας εξυπηρετεί τον κόσμο. Ιδίως στην τρέχουσα χρονική περίοδο της Σαρακοστής, καθώς πολλοί συνηθίζουν να Κοινωνούν το Πάσχα οπότε αυξάνεται και ο αριθμός των προσερχομένων για εξομολόγηση.

eksomologisi

Πηγή: eleftheria.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΡΙΣΑ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΕΙΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ, ΕΥΛΟΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!