Πρόγραμμα στείρωσης για 240 αδέσποτες γάτες από τον δήμο Αθηναίων

Πρόγραμμα στείρωσης για 240 αδέσποτες γάτες ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την φιλοζωική οργάνωση GAWF/Animal Action.

Οι δράσεις  στείρωσης θα διαρκέσουν όλη την Άνοιξη του 2016, με παράλληλη εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα που σχετίζονται με τη φροντίδα των ζώων και τη βελτίωση της ευζωίας τους.

Στόχος της κοινής πρωτοβουλίας του τμήματος Αστικής Πανίδας της διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων και της GAWF/Animal Action είναι να στειρωθούν 240 αδέσποτες γάτες του κέντρου της Αθήνας και κυρίως σε περιοχές γύρω από νοσοκομεία και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων μέσα στο αστικό περιβάλλον, καθώς και ο έλεγχος στον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων, αποτελεί διαρκή μέριμνα του δήμου Αθηναίων, στην οποία η συμβολή όλων των ευαισθητοποιημένων φορέων είναι πολύτιμη.

Δεδομένου ότι, ένα ζευγάρι μη στειρωμένων γατών μπορεί να είναι υπεύθυνο για τη γέννηση έως και 20.000 νέων ζώων μέσα σε πέντε χρόνια, η στείρωση των αδέσποτων ζώων είναι αναγκαία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων, την εξασφάλιση της υγείας τους και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Προστασίας Ζώων του δήμου Αθηναίων, κ. Γιώργο Π. Αποστολόπουλο, το τμήμα Αστικής Πανίδας για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων, στείρωσε το 2015 περισσότερα από 370 ζώα. Αντιστοίχως, η οργάνωση GAWF/Animal Action, μέσω των προγραμμάτων ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων που υλοποιεί, μέσα στο 2015 στείρωσε περισσότερα από 720 ζώα, σε ολόκληρη τη χώρα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!