Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού: H διοίκηση Γιασημάκη παρέδωσε «δια περιφοράς» την καθαριότητα του μισού δήμου σε εργολάβο

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 9 Ιουλίου 2020 - 17:58
  • Comments Off

Καταγγέλλουμε την διοίκηση Γιασημάκη η οποία ανέτρεψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανασυγκρότηση και λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας με ιδία μέσα και μέσω της οικονομικής επιτροπής, με απόφαση «δια περιφοράς», αποφάσισε να παραδώσει την καθαριότητα του μισού δήμου (περιοχές Ωρωπίων, Καλάμου, Μαρκοπούλου) σε εργολάβο για την περίοδο από 1/5/2020 έως 31/10/2020.

Από την αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση αποκαλύψαμε ότι είναι στρατηγική επιλογή της διοίκησης Γιασημάκη να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας. Αποκαλύψαμε τα ψέματα που έλεγαν στους δημότες και στους εργαζόμενους του δήμου με χαρακτηριστικότερο ότι όταν αναλάβουν την διοίκηση τότε θα πετάξουν έξω από τις δημοτικές υπηρεσίες όλους τους εργολάβους.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας τρείς φορές μέσω του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς όμως επιτυχία καθώς μειοψήφησε στην ψηφοφορία με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ανασυγκρότηση και λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας με ιδία μέσα να πλειοψηφεί.

Το λέμε καθαρά: Εργολάβος σημαίνει υπέρογκα δημοτικά τέλη για τους δημότες και αρνητικές εξελίξεις και απολύσεις για τους εργαζόμενους του δήμου.

Οι δημότες μας μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις και να παλέψουν ενάντια στην πλήρη μετατροπή του δήμου μας σε ανώνυμη εταιρία που θα χρεώνει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες και θα λειτουργεί σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει και μπορούν να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους ενάντια σε εργολάβους, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΩΠΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]