Ν. Φιλαδέλφεια: Λαϊκή Συσπείρωση κατά Βούρου: 19.500€ για εορτασμό επετείου

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας για τα 19.500 ευρώ που θα δαπανήσει ο Δήμος για τον εορτασμό της μικρασιατικής καταστροφής, λέγοντας πως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θέλει να γιορτάσει ο κ. Βούρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το είδαμε και αυτό. Η Δημοτική Αρχή Αρχή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ του κ Βούρου δίνει 19.500€ για τον… “εορτασμό της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής”!!!

Δείτε στην απόφαση της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού (ΑΔΑ: ΨΣΠΖ46ΜΩ0Ι-ΒΔΚ):

Η σχετική εισήγηση υπερψηφίστηκε ομόφωνα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους των συμβούλων που στηρίζουν την Δημοτική Αρχής ΝΔ – ΚΙΝΑΛ. Σημειώνουμε ότι η δημιουργία κωδικού με αυτή ακριβώς την διατύπωση υπήρχε και στην εισήγηση του κ Βούρου προς την οικονομική επιτροπή που είχε προηγηθεί.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλει να “εορτάσει” η Δημοτική Αρχή του κ Βούρου που στηρίζεται σε κεντρικά και τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ

Είναι γεγονός ότι μετά τον Α’ Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο η ελληνική αστική τάξη επιχείρησε να εξαργυρώσει τη συμμετοχή της στον στο πλευρό της Αντάντ στο μεταπολεμικό ενδοϊμπεριαλιστικό παζάρι για τη διανομή εδαφών και αγορών. Τα σχέδια αυτά άνοιξαν με την ουκρανική εκστρατεία το 1919 ενάντια στην νεοσύστατη σοβιετική εξουσία και έκλεισαν με τη μικρασιατική καταστροφή το 1922.

Μπορεί το 1922 το κεφάλαιο να αξιοποίησε ακόμα και τον ξεριζωμό, να θησαύρισε με την υπερεκμετάλλευση των προσφύγων εργατών μετατρέποντας τους σε καύσιμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τα λαϊκά στρώματα όμως δεν έχουν λόγο να “γιορτάζουν” τη Μικρασιατική Καταστροφή, ούτε να χειροκροτούν την σημερινή εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Τιμούμε τους νεκρούς και τους ξεριζωμένους, τα θύματα των επιδιώξεων και ανταγωνισμών των αστικών τάξεων.
Διδασκόμαστε να μην εμπιστευόμαστε τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που αποδείχθηκαν λυκοφιλίες επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για να μη χύσει και σήμερα ο λαός και τα παιδιά του το αίμα τους για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε σκοπό να τοποθετηθεί σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/6, αλλά δεν της δόθηκε η δυνατότητα καθώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσανδρος Γεωργαμλής εντελώς αντιδημοκρατικά απέκλεισε τους δημοτικούς της συμβούλους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΔΗΜΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]